Bölgenin önemli pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarında, kurban bayramı hareketliliği yaşanıyor. 15 bin TL vererek pazarda yer kiraladıklarını belirten pazardaki hayvan satıcıları, pazarda kaçak satıcılardan şikayetçi. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, su ve temizlik sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerden çözüm bekliyorlar.


YETKİLİ VE GÖREVLİ YOK
Kurban satıcıları özellikle su ve temizlik sorunu yaşadıklarını belirterek, “Bayrama en azından bir hafta kala pazara hayvan girişinin yasaklanmasını istiyoruz. Diğer Kurban Pazarlarında böyle yapılıyor. Pazara sayılı günler kala pazarın kapıları kapatılıyor ve pazara dışarıdan hayvan gelmesi yasaklanıyor. Pazarda hiçbir yetkili ve görevli yok. Kurban Bayramı öncesi Kurban Pazarı ile hayvan pazarının ayrı yerlerde kurulması gerek. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini ve pazarda kaçak satış yapanlara engel olunmasını istiyoruz” diye konuştu.


SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR
Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hayvan pazarında esnafları ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinleyen Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Bugün yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte hayvan pazarını ziyarete geldik. Burada ki belediyeyle ilgili sorunları birinci ağızdan dinlemek istedik ve İnegöl’de bir çok konuda olduğu gibi maalesef hayvan pazarı konusunda da verilen sözlerin geçmişte yerine gelmediğini burada şahit olduk. Aslında bakarsanız çiftçimizin istediği şeyler, yani bugün İnegöl’e bu sene yapılacak olan çiçek ekiminin masrafları kadar değildir, bunu da ifade edeyim. Üzülüyoruz. Yani bir basit konaklama yeri ki İnegöl gibi bir yer de hayvanına su veremeyecek kadar sıkıntı yaşayan bir esnafımız var. Şimdi biz bunları inşallah toparlıyoruz. Hayvan pazarı ile ilgili yaşanmış olan sıkıntılar belediye başkanımıza  basın aracılığı ile bildirilmiştir. İnşallah bu son sorunlu pazar olur, son kurban  bayramı olur. Önümüzdeki sene burada ki esnafımız, çiftçimiz arzu etmiş olduğu hayvan pazarına kavuşmuş olur. Burada ciddi bedellerin ödenmiş olduğunu görüyoruz. Bu bedellerin karşılığında da hizmetin alınmadığına da yerinde şahit olduk. Bunları da İnegöl halkımıza paylaşacağımızı burada ifade etmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim