Sırasıyla sahne alan ney, bağlama, gitar, ritim, klarnet öğrencileri, enstrümanlarla yaptıkları adeta müzikal dansı, katılımcılarla paylaştılar.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 19.30’da Kültür Sarayı çok amaçlı salonunda düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Belediye Türk Sanat Müziği Korusunun Şefi Diler Yalaza ve davetliler katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak, kentin gelişim ve dönüşümüyle alakalı projelerimizin yanı sıra, halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve sosyal ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenlemek gibi önemli projeleri de hayata geçiriyoruz. Belediye olarak, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezini hizmete aldığımız günden bu yana, ilçemizdeki kültürel aktivitelerde ciddi bir artış sağladık. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi (KSGM) artık İnegöl’deki kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline geldi. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra bir çok kursu da yine bu merkezimizde gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda bugüne kadar birçok kurs açtık. Bunlardan biriside Ekim ayı itibarı ile başlayıp devam eden ‘Enstrüman Kursları’mızdır. Bu sene de gelen talebe göre bu kapsamda Bağlama,  Keman,  Gitar,  Ney,  Klarnet ve Ritim kurslarımız için Eylül 2013 ayında kayıtlar alınmıştı. Eylül sonu sınıflar oluşturulup, profesyonel hocalar eşliğinde İnegöl halkının ücretsiz enstrüman eğitimi almaları sağlanmaktadır. Kurs çalışmalarımız, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirilmekte. Dersler, Haziran ayında başarılı öğrencilerin sahne gösterimiyle son bulacak dedi.

Enstrüman kurslarının yanı sıra, 15 yaş ve üstü için Halk Oyunları ve Tiyatro, Drama, (7 - 15 Yaş Arası) için Çocuk Sanat Atölyesi, (8 - 13 Yaş Arası) 18 Yaş ve üstü için Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu, Lise dengi öğrenciler için Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu ve Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu çalışmalarının da  devam ettiğine işaret eden Gülhan Şahin, “Bu akşamki programımız, enstrüman dersi öğrencilerinin ara dinleti programıdır. Sahneye sırayla ney, bağlama, gitar, ritim, klarnet öğrencileri hocalarıyla birlikte çıkarak konserlerini verecekler. Haziran ayına kadar devam edecek kursları bitirip kurs sonunda başarılı olan kursiyerler, katılım belgesi almaya hak kazanacaklar. Bu vesile ile kurslarımıza katılım gösterip, bu akşam bize burada bu güzel konseri veren kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, sahne alan Enstrüman Kursu öğrencileri, enstrümanlarıyla şiir gibi bir gece yaşattılar.

Editör: TE Bilişim