02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle İnegöl Gençlik Merkezi tarafından “Maskemi takarım, farkındalık yaratırım" sloganıyla maskeli farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
Atatürk anıtı önünden başlayan yürüyüş belediye önünde son buldu. Yürüyüşe katılan gençler, ellerinde pankartlarla lösemili çocuklara maske takarak destek verdi. Ayrıca hazırlanan notlarda vatandaşlara dağıtıldı.
Gençlik lideri Şule Kayhan, maskelerle farkındalık için yürüyüşü düzenlediklerini ifade ederek, löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekti.
Lösemiye dikkat çekmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirten Kayhan, “Toplumda kan kanserinin türlerinden biri olarak bilinen lösemi, kemik iliğinden kaynağını alan ve kan üreten kök hücrelerinden birinin çeşitli etkenlerin bir araya gelmesiyle gelişiminin bir basamağında duraklaması ve kontrolsüz aşırı çoğalmaya başlamasıdır. Löseminin tam olarak nedeni bilinmese de özellikle radyasyonlara, kimyasallara ve tarım ilaçlarına maruz kalmanın lösemi riskini artırdığı bilinmektedir. Kan kanserlerinin en bilinenlerinden biri olan lösemi, hedefe yönelik akıllı ilaçların yanı sıra hastaya özel kök hücre nakil seçenekleri sayesinde başarıyla tedavi edilebilmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim