İnegöl Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’In başkanlığındaki meclis toplantısında 14 gündem 1 takrir olmak üzere 15 madde görüşülerek karara bağlandı. MHP’li grubunun verdiği önerge de gündeme alındı.
SURİYELİLER DE KURALLARA UYSUN
Toplantıda söz alan MHP li üye Ahmet Genç, “İlçemizde bulunan Suriyelilerle alakalı değerlendirme yapacağız. Sığınmacı kardeşlerimizin kurallara riayet edip etmediklerinin denetlenmesini istiyoruz. Kurallara uymalarını istiyoruz. Belediyeye ait birimlere görevler düşmektedir. Bu konuda şikayetler alıyorduk. Türkçe tabela kullanılmasını istiyoruz. İşyerlerinin açılış kapanış saatlerinin denetlenmesini riayet edilmesini istiyoruz. Belediyenin takipçisi olmasını talep ediyoruz. Bayramdan önce bir Suriyeli kardeşimize linç girişimi olmuştu. Bunun gibi sorunlar oluyor. Bizlerde bu sorununun giderilmesini istiyoruz.” Dedi.
SERVİS SORUNLARI
Genç, “Otopark sorunları sürüyor. Kırsal mahallelerimizdeki servis sorunları yaşanıyor. Öğrenci servislerinde de sıkıntılar var. Öğrenciler dakikalarca servisleri bekliyorlar. Trafik komisyonunun kurulmasını istiyoruz.”
TÜRKEŞ’İN İSMİ YAŞATILSIN
“Şehitlerimize ve siyasilerimizin isimleri köprü ve parklara verilmiştir. Alparslan Türkeş’in adının İnegöl de bir caddeye verilmesini talip ediyoruz.”
TC İBARESİ OLSUN
“TC ibaresinin tüm kurumlarda olmadığını gördük. İlçe halkımızın hassas olduğunu düşündüğümüz bir konu. 2013 yılı önce veya sonrasında TC ibarelerinin kaldırılmadığını gördük. Merkez binasındaki tabelanın TC İnegöl Belediyesi olarak düzenlemesini talep ediyoruz.”
Söz alan CHP’li üye Erkan Dönmez ise, “TC ibaresinin bizde konulmasını istiyoruz. Bayramın arefe günü ve birinci gününde bazı mahallelerimizde özellikle çöp toplama konusunda sıkıntılar tarafımıza ulaştı. Organizasyon eksikliği mi vardı. Açıklama bekliyoruz.” Dedi.
Cevap veren Başkan Alper Taban, “Bizim bir kaygımız yok. Hiçbir vatandaşımızın TC ibaresinden rahatsız olacağını zannetmiyorum. Ama yıllardır TC ibaresi yokmuş. Komisyonumuza havale etmiştik, bu konuyu da havale edelim. Önümüzdeki ay sonuçlandıralım.” Dedi.
Belediye Binasına TC ibaresinin konulması talebi çevre komisyonuna havale edildi. 
Alparslan Türkeş isminin bir caddeye verilmesi konusu ise Plan Bütçe komisyonuna havale edildi. Ulaşım ve trafik komisyonu kurulması konusu da plan bütçe komisyonuna havale edildi.
TABAN; GEREKSİZ GÜNDEM
Çöpler konusunda açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Herkesin bu konuda sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Sadece bunu belediyeye yüklememek lazım. İlçe halkımız bizlere bu konuda da destek versin. Haberlerde daha yapıcı olursa iyi olur. Gereksiz bir gündem olduğunu düşünüyorum. Amaç birilerini küçük düşürmek olmamalı, iyi olduğunu düşünmüyorum. O başlıklar daha da güzel atılabilir.” Dedi.
İLÇE STADINI KİRALADILAR
Gündemin 11. Maddesinde yer alan ilçe stadının kiralanması konusu masaya yatırıldı.
Gençlik ve spor bakanlığımızın uhdesin de bir yer. Buranın tahsisinin önce biz alıyoruz, İnegölspor’umuzun kullanımına veriyoruz. Bedelsiz olarak İnegölspor’a tahsis ediyoruz. 10 yıllığına kiralıyoruz. Bakım ve onarımlarını biz yapacağız” dedi.
İlçe stadının 10 yıllığına belediye tarafından kiralanması konusu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 13. Maddesinde yer alan kültür festivali kapsamında verilecek ödüllerin miktarları masaya yatırıldı.
Açıklama yapan Başkan Taban, “Her sene şehrimizde kültür festivali gerçekleştiriyoruz. Bu sene 32.’ncisini düzenyeceğiz. 13-23 Temmuz tarihleri arasında festivalimizi gerçekleştireceğiz. Mobilya halk danslarında derece alan yabancı gruplara ödüllerimiz olacak” dedi.
Mobilya halk dansları yarışmasının birincisine Bin 500 dolar, ikinciye Bin dolar, üçüncüye 750 dolar ödül, festivale katılan tüm derneklere ise bin 500 TL ödül verilmesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
ÜLKÜCÜLERE YER İSTEDİ
Söz alan İYİ Partili Regaip Korkmaz, “İlçemizdeki bazı mahallelerdeki konaklar derneklere tahsis ediliyor. Ülkü Ocakları içinde bir konağın tashih edilmesini taleh ediyorum” dedi.
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Teşekkür ederim zaten biz yer için görüştük. Sizlerde bizlere yer bulunması konusunda çalışma yapacağınızı söylemiştiniz. Regaip ağabeyimize hatırlattığı için teşekkür ederiz” dedi.
Cevap veren Başkan Taban, “Şuanda hiç yok ama kapasiteyi karşılayacak bir imkan yok. yararlı işler yapan her kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bizlerde destek vermek isteriz imkanlar nispetinde.” Dedi.

Editör: TE Bilişim