AK Parti Bursa Mille

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Sağlık Bakanlığı talimatıyla İnegöl'de bulunan okullarda, birinci sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda tarama çalışmaları ile birlikte diş fırçası ve macunu dağıtımı yapan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Şakir Lakşe İlköğretim Okulunda yapılan taramaya katıldı. Milletvekili Şahin, okula bir  laboratuar kazandırılması konusunda çalışma yapacağını kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün saat 11.00'de Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ile birlikte Şakir Lakşe İlköğretim Okulu'na giderek, diş hekimleri tarafından yapılan tarama çalışmalarında öğrencilere, diş macunu ve diş fırçası hediye etti.

Taramanın ardından bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde başlattığı, öğrencilerin dişlerinin daha sağlıklı olması ve gelişme aşamasında beslenmelerine olumlu etki yapacak olan diş macunu ve diş fırçasının ücretsiz dağıtımının sağlandığını belirterek, "Bakanlığımız, önleyici tedbir olarak, sağlıklı dişlere sahip bir gençliğin yetişmesi için diş sağlığına büyük önem vermektedir. Tüm okullarımızda taramalar yapılıyor. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek Türkiye'nin en büyük emelidir. Çocuklarımıza diş fırçası ve diş macunları hediye ettik. Sağlık tedbiri için diş macunu ve fırçaların kullanılmasını arzu ediyoruz" dedi.

DİŞ HASTANESİ YENİ RÖNTGEN CİHAZI

İnegöl'ün eksikliklerin giderilmesi, ihtiyaçların bir an önce karşılanması noktasında işadamları ve hayırseverlerle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Şahin, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'mizin ihtiyacı olan bir adet dijital panoramik röntgen cihazı alınması için başlattığımız girişimler netice verdi. Makinemizi bir hayırseverimiz karşılayacak. Diş hastanemize bunu temin ettiğimizde, yeni cihazımızla çekilecek röntgen sonuçları, diş hekimlerimizin ofisindeki bilgisayarlarına gelecek. Hastamızın röntgen sonuçları, elden hekime götürülmeyecek. Böyle bir zaman kaybı olmayacak. Böyle bir hizmeti kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Bu hizmeti bize sağlayan 90 bin lira maliyeti olan cihazı bize alan işadamımıza teşekkür ediyoruz. 15 gün içerisinde bu hizmeti faaliyete sokmuş olacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim