Sosyal Bilgiler dersi, sosyal örgütler ve yardımlaşma konusu kapsamında böyle bir kampanya oluşturduklarını bildiren Sınıf Öğretmeni Uğur Ayhan, “Topladığımız oyuncakların dağıtımını nasıl gerçekleştiririz konusunda ise, en iyi yolun herkese ulaşan yapısı ve titiz çalışmalarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi ile irtibata geçmek olduğunu düşündük. Bu toplanan değerli hediyeleri Umuteli Sosyal Yardım Merkezine takdim edeceğiz. Onlar da inşallah bunları ihtiyaç sahibi birçok çocuğa en güzel şekilde ulaştıracaklardır” dedi.

Öğrencilerin bunun gibi daha birçok güzel çalışmaya imza attığını söyleyen Gündüzlü İlkokulu Müdürü Gürkan Yılmaz ise, “Yine okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri, okulumuzda kantin olmadığı için, bundan dolayı sınıf öğretmenleri Uğur Ayhan’ın liderliğinde Sosyal Bilgiler dersi kapsamında çalışma ve para kazanmanın önemini anlamak amacıyla kendi harçlıklarıyla kantin oluşturup, aldıkları ürünleri diğer arkadaşlarına sattılar. Kazandıkları parayla da kitap alıp, bu kitapları okul kütüphanesine bağışladılar. Ben başta öğrencilerimizi böylesi güzel davranışlara yönlendiren Sınıf Öğretmenimiz Uğur Ayhan’a ve öğrencilerimize örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

4/A sınıfı öğrencileri ise, yapmış oldukları yardımların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşacağı için çok mutlu olduklarını söylediler.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’de, “Gündüzlü İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin kendi oyuncaklarını, oyuncağı olmayan çocuklarla paylaşmak istemeleri gerçekten çok güzel. Şu an bizde bunları teslim alıp, oyuncağı olmayan ailelerimizin çocuklarına dağıtacağız. Çocuklar müthiş bir örnek davranışa imza attılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gülhan Şahin, ziyaret sonunda öğrencilere çikolata ikramının ardından, birer adet okuma kitabı hediye etti.

Editör: TE Bilişim