Özel Minik Ayaklar


Özel Minik Ayaklar Anaokulu öğrencileri, İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda ders aldılar.
Sorumlu öğretmen İsmet Arslan yönetiminde itfaiye müdürlüğü binasına gelen 22 öğrenci, İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt ve İnegöl İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu İsmail Türk nezaretinde itfaiye binasında bulunan birim odalarını gezerek, incelemelerde bulundular. İlk olarak spor odasına giren öğrenciler, itfaiye ekibinin yangınlarda daha atik olmalarını sağlamak amacıyla  kullandıkları spor aletlerini tanıdılar. Ardından, yatakhane ile diğer birim odalarını gezdiler. İncelemeler sırasında,  öğrencileri itfaiye ekiplerinin ihbar anında yada dinlenme sırasında ne gibi davranışlarda bulunduklarını öğrendiler.
YANGINLARDA KULLANILAN ARAÇLARI VE MALZEMELER TANITILDI
İlk olarak Arama Kurtarma’da kullanılan aracı ve içerisinde bulunan kurtarma sırasında kullanılan malzemeler tanıtılırken, yangın araçlarını ve araçlarda kullanılan ekipmanların ne işe yaradığı hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler en son olarak, merdivenli araçla bir binada mahsur kalan kişinin kurtarılması, kurtarılma anında kullanılan hava yastığı uygulamasını izlediler. İtfaiye ekiplerinin göz kamaştıran gösterilerini pür dikkat izleyen öğrenciler, gösterinin sonunda ekipleri alkışladılar.
Anasınıfı öğretmeni İsmet Arslan, 3 yıldan beri teorik olarak itfaiye konusunda öğrencileri bilgilendirdiklerini, bu sene ise uygulama amaçlı İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini belirterek, “Çocuklarımızla her sene itfaiye konusunu teorik olarak işliyoruz. Ama bu sene daha detaylı, mesleğin önemini ustalarından öğrenmek için böyle bir çalışma yapmak istedik. öğrencilerimiz, itfaiye ekiplerinin uygulamalarını görerek, görsel bilgiler edindiler” dedi.
İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt ise, öğrencilere, itfaiye ekiplerinin afet, yangın konularında ne gibi çalışmalar yaptığı konusunda hem teorik hem de pratik bilgiler verdiklerini belirterek, İnegöl ve çevresinde bulunan okulları eğitim amaçlı beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim