Önceki gün gerçekleş

Önceki gün gerçekleştirilen İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısına, konuk olarak katılan, İnegöl’ün kardeş şehri  Kosova’nın  Mitrovica Kenti Belediye Başkanı Avni Kastrati ile Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriyya ve bazı Belediye Meclis üyeleri, geçtiğimiz Ramazan ayında Mitrovica’da 30 gün boyunca iftar organizasyonu düzenleyen İnegöl Belediyesi adına Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Kardeş şehir Mitrovica’dan gelen heyet, önceki gün saat 14.30’da Belediye Meclisi salonuna geldiğinde Başkan Aktaş, kısa bir süreliğine görüşmelere  ara verdi. Heyet, meclis üyeleri ile tek tek tokalaştı. Meclis salonunda Başkan Aktaş’ın yanına oturan Mitrovica Belediye Başkanı Avni Kastrati, Belediye Başkanı Aktaş’a, Mitrovica’da 30 gün boyunca düzenledikleri iftar programı için teşekkür ederek, bir de teşekkür plaketi takdim etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mitrovica’da ilkini düzenledikleri İftar Çadırı organizasyonu kapsamında, hayırsever sanayici Zeki Konukoğlu’nun özel uçağıyla, yaklaşık 10 kişilik heyetle Mitrovica’ya gidip, İftar Çadırında  bir iftar açtıklarını belirterek, “Daha sonraki günlerde de yine bizim yaptığımız bir programla bir akşam daha iftar çadırında iftarımızı açma fırsatı bulduk. Mitrovica’nın, tarihinde ilk defa bir İftar Çadırı açılmış. Gördüğümüz manzaralarla gerçekten çok duygulandık” dedi.

Mitrovica Belediye Başkanı Avni Kastrati’nin konuşmasını ise Başkan Yardımcısı Erol Zekeriyya tercüme etti. Mitrovica Belediyesi olarak İnegöl Belediyesinin yaptığı yardımlar gibi  yardımları yapamayacaklarını ama her zaman dost olacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Kastrati, “Kosova gerçekten küçük bir yer. Ama çok sıcak insanlarla doludur. Mitrovica, İnegöl’le kardeş belediyedir. Mitrovica, sorunlu bir bölgedir. Sırp ve Arnavut ile Boşnak topluluklarından oluşur. Önceden Mitrovica madenci kentiydi. Maden ocağında yaklaşık 30 bin kişi çalışırdı. Bu gün siyasi nedenlerden dolayı maden ocakları çalışmıyor. İş yeteneği olanların yüzde 50’sinden fazlası işsizdir. Kosova’nın gençleri çok eğitim görmüştür. İş bulamadıkları gibi eğitimlerine devam ediyorlar. Kosova, Balkanların en genç nüfusuna sahiptir. Yaş ortalaması 26’dır. Gençlerimiz için çalışma imkanları göstermeliyiz. Kentimizin yüzde 95’lik kısmı Arnavut Müslüman’dır. Çok küçük sayıda Katolik var. Her gün 700 kişilik olmak üzere 30 gün boyunca düzenledikleri iftar için İnegöl Belediyesine teşekkür ediyoruz. Ramazan boyunca yaptığınız bu güzel yardım bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.

Konuşmanın ardından, Mitrovica Belediye Başkanı Avni Kastrati, Başkan Aktaş’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim