Müşerref Muzaffer Sa

Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu tarafından başlatılan “Samda’nın Genç Yazarları” adlı proje kapsamında dün, Türkiye'nin en genç Roman Yazarı Rana Demiriz'le söyleşi düzenlendi.
Dün saat 13.00'de düzenlenen söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Müşerref Muzaffer Samda (M.M.Samda) İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Satılmış, "Bu projeyi yürüten öğretmenimiz Ramazan Turgut’a öncelikle teşekkür etmek isterim. Gerçekten insanın içerisindeki cevheri ortaya çıkarması, duygu ve düşüncelerini ifade etmesi, bunu diğer insanlarla paylaşarak insanlığın ortak mirasına katkıda bulunması çok anlamlı ve güzel, teşvik edilmesi gereken bir durum. Ancak, günümüzde internetin, akıllı telefonların, televizyonun insan hayatında ne kadar önemli yer işgal ettiğini düşündüğümüzde, gerçekten de çocuklarımızı okumaya ve okunacak bir şeyler üretmeye yöneltmek konusunda biraz daha gayretli davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu amaçla aramızda bulunan Rana Demiriz’e katkılarından dolayı teşekkür ediyor. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Gerçekten daha 17 yaşında 3 tane fantastik hikaye dalında roman yazması takdire şayan. Kendisini izlemeye devam edeceğiz. Bizim öğrencilerimiz içerisinden de daha nice Rana Demiriz'ler çıkacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Proje sorumlusu öğretmen Ramazan Turgut ise, "Okul olarak öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine önem veriyor ve bunu gerçekleştirebilmek için farklı kulvarlarda birçok faaliyette bulunuyoruz. Bunlardan birisi de 'Samda’nın Genç Yazarları' projesidir. İkinci kademeye yönelik bu projemizde öğrencilerimiz, istedikleri bir konuda yazdıkları deneme, öykü, hikaye ve şiirlerini ilgili öğretmenleriyle paylaşıyorlar. Öğretmenleri, öğrencilerle beraber yazıyı değerlendiriyor ve ortaya daha güzel bir ürün çıkması için tavsiyelerde bulunuyor. Gerekli redakteler de yapıldıktan sonra ürünü, okulumuzun web sitesinde ve facebook sayfamızda yayınlıyoruz. Öğrencilerimizi sadece okumaya değil, aynı zamanda yazmaya da teşvik ediyoruz. Çünkü, okul-dershane-ev üçgenine sıkışmış ve sürekli testlerle boğuşan, bunun yanında kendisini ifade edemeyen bir öğrenci profilinden rahatsız oluyoruz. Çünkü, düşüncelerimiz ham haliyle şekilsiz bir hamurdan farksızken, yazıya döktüğümüzde bunlara bir biçim veririz. Çünkü, yazıya dökmek kişinin kendi kendisiyle yüzleşmesidir. Yazıyla desteklenmeyen bir okumanın kalıcı olmayacağının farkındayız. İşte bu yüzden 'Okumak için Yazmak gerek' diyoruz. 'Samda’nın Genç Yazarları' projesi kapsamında bugün Türkiye’nin en genç roman yazarı Rana Demiriz’i davet etmiş bulunuyoruz. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.
Rana  Demiriz ise söyleşi sırasında, dersin derste dinlenmesi gerektiğini, eve gelindiğinde ise tekrar yaparak etkili bir şekilde öğrenilebileceğini, dershane gibi diğer kurumlara gerek kalmadan da  başarılı olunabileceğini belirterek, "Sadece öğretmenleri dikkatli bir şekilde dinlemeliyiz. Başarının birinci şartı bol bol kitap okumaktır. Ben haftada iki kitap bitiriyorum. Şimdiye kadar 2 binin üzerinde kitap okudum. Sizlere tavsiyem kitap okuma alışkanlığınızı sürekli sürdürmenizdir. O zaman okul başarınızın da bakış açınızın da değiştiğini ve geliştiğini göreceksiniz" şeklinde konuştu.
Söyleşi sonunda öğrenciler için kitaplarını imzalayan Rana Demiriz'e, okul müdürü Ömer Satılmış gününün anısına teşekkür plaketi ve bir buket çiçek takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim