Açılışta Konuşan Bur

-Açılışta Konuşan Bursa Valisi Harput, İnegöl'e Rusya Fahri Konsolosluğunun Açılması İle İlgili çalışmaların Sürdüğü Müjdesini Verdi-
Türkiye mobilya sektörünün sabırsızlıkla beklediği, bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı MODEF 2012, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un katıldığı törenle izlenime açıldı. 3-8 Nisan 2012 tarihleri arasında izlenime açık kalacak olan, 152 standın bulunduğu MODEF 2012’nin açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl'ün pek çok alanda marka olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde mobilya konusunda Rusya Federasyonunun, Bursa'da açacağı Fahri Konsolosluğun İnegöl'de gerçekleşmesi yolundaki çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.
Dün saat 14.00'de düzenlenen açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Kaymakam Aziz İnci, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat, Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Arslan Akpınar, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Belde Belediye Başkanları, dernek ve oda başkan ve yöneticileri, kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, "27'nci MODEF fuarımızı açacağız. Türkiye'de devamlılık arz eden en eski mobilya fuarıdır. İnegöl'deki mobilyacılarımız bu fuar sayesinde 100'er metrekare üretim alanlarından, fuar merkezinden daha büyük alanlarda çalışmalarını sürdürmeye başladılar. Bu da, fuarların ne kadar başarılı olduğunu, İnegöl'ün ekonomisine ne kadar katkı sağladığını göstermektedir. Daha büyük fuar alanında yeni fuarlar temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.
TÜRKİYE, İNEGÖL OLMALI
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl’da, "Türkiye'nin ekonomik rakamlarına bakıyoruz. Türkiye, Avrupa'da büyümede birinci, dünyada da ikinci sırada yer almaktadır.  Türkiye, büyüme trendini her geçen gün sürdürerek devam ediyor. İşsizlik rakamlarına bakıldığında, oranlar düşüyor. Türkiye ekonomisi dinamik bir şekilde yoluna devam ediyor. Hükümetimiz, cari açığın ortadan kaldırılması noktasında olumlu çalışmalar yapıyor. Türkiye içerisindeki dinamik alana baktığımızda, İnegöl'ün ihracatı 670 milyon dolar, ithalatı 350 milyon dolardır. Biz dış ticaret fazlası veriyoruz. Türkiye, İnegöl olmalı. Kendi ayakları üzerinde duran ekonomi olma noktasında Türkiye, İnegöl olmalı diyoruz. İnegöllü işadamları, Türkiye'nin kalkınması ve dış ticareti adına üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapıyor sonucu ortaya çıkıyor. Dünyanın dış ticaret hacmine baktığımızda, Türkiye'nin bunun içerisindeki payı binde 0.75. Bu da Türkiye'nin önünün açık olduğunu gösteriyor. İnegöl olarak Türkiye'nin kalkınması ve haklı olduğu yeri alması adına üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bundan sonra yapacağımız en önemli iş katma değeri yüksek ve ithalatın önünü kesen yatırımlar ve üretimler olmalı diye düşünüyorum. Her yıl gelişerek büyüyen bu fuarımıza destek veren tüm mobilyacı esnafımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İNEGÖL, GÜNEY MARMARA'NIN İNCİSİ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl, Türkiye’deki birçok ilden büyük bir kenttir. Kendi ayakları üstünde durabilen, gerçekleştirdiği atılım ve yatırımlarla daha da modernleşen ve gelişen büyük bir şehirdir. Köftesi, Mobilyası, Oylat’ı, Ayçekirdeği ve Tarihi Mehteri ile markalaşmış olan İnegöl’ümüzde yeni bir fuar coşkusu ile birlikteyiz. Güney Marmara’nın incisi güzel kentimiz, her dönem ülke gündeminden düşmemiş,  kendinden söz ettirmeyi bilmiştir. Şehrimizin, bu kadar tanınır olmasında hiç kuşku yok ki, yerel idarecilerin ve girişimci ruha sahip insanların büyük etkisi vardır. İnegöl, tarım, turizm ve ekonomik alanlarda hızla gelişmektedir. Mobilyada ise söz söylemeye gerek bırakmayacak kadar iyi konuma yükselmiştir. İnegöl, mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştirmektedir. Örneğin, 11 Mayıs 2006 yılında İnegöl Belediyesi, İTSO ve İl Özel İdaresi ortaklığında hayat bulan,  İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB), Türkiye’nin ilk ve tek mobilya ihtisas OSB’si unvanına sahiptir. OSB’miz 6. sınıf tarım arazisi üzerinde kurulmuştur. 6 bin 750 dönüm alan üzerinde 2 etap halinde şekillenen OSB’mizin 1. etabı olan 4 bin 100 dönümlük arazinin kamulaştırması tamamlanmıştır. Bu güne kadar yapılan kamulaştırma işleminde 80 firmaya yer tahsis edilmiştir. OSB’mizde şu anda 8 büyük firma faaliyet göstermektedir. 2012 yılı sonuna kadar 20 fabrikanın üretime başlamasını hedeflemekteyiz" dedi.
TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK MOBİLYA TEST LABORATUARI
Türkiye ekonomisinin ara lokomotifi konumunu daha da güçlendirecek olan Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB'nin İnegöl Mobilyasına, markalaşma yolunda büyük katkı koyacağını ileri süren Aktaş, "İnegöl'ün mobilya üretimi ile ihracatının azami seviyeye çıkmasını sağlayacak olan İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB için bu güne kadar kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 6 milyon TL para harcanmıştır. İlklere imza atmayı seven kentimiz, dünyanın 9, ülkemizin ise ilk ve tek uluslararası Mobilya Test Laboratuarını İnegöl’e kazandırmayı bilmiştir. TÜV Rheinland, mobilyamızdaki kalite çıtasını daha da yukarılara taşıyacak ve Türk mobilya sektörüne yeni bir soluk katacaktır. Ayrıca bölge ülkelerinin de İnegöl’e akın etmesini sağlayacaktır. Bu da, İnegöl adının Dünya markası olma yolunda attığı önemli adımlardan bir tanesidir.  Ayrıca, irili ufaklı yaklaşık 3 bin civarında mobilya işletmesinin ilçemizde faaliyet göstermesi, bu yönüyle ülkemizin en büyük alanlı mobilya fabrikasına sahip olması ve bünyesinden dünya markaları çıkarması da İnegöl için büyük bir başarıdır. Türkiye’deki mobilya ihracat payımız 2008 yılında yüzde 7 civarındaydı. Yapılan atılım ve yatırımlarla bugün bu oran yüzde 11’lere kadar gelmiştir. 4,5 kat büyüttüğümüz, içinde bulunduğumuz bu Uluslararası Fuar Merkezimizin buradaki payı büyüktür. Mobilyacı esnafımızın çağın gereklerine göre hareket etmesi, Ar-Ge ve pazarlamaya önem vermesinin de bu başarıdaki payı yadsınamaz" diye konuştu.
FUARIMIZIN TRENDİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Ülkenin ekonomik direnci, dünya ülkelerinde sahip olduğu güç ve dik duruşunun ortada olduğunu söyleyen Aktaş, "Ülkemiz her alanda Dünya ülkeleri üzerindeki hâkimiyetini gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizin her alandaki bu başarısını İnegöl’de de gösteriyoruz. MODEF Fuarlarımız, bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir. 2012 yılının ilk mobilya fuarı olan MODEF fuarlarının 27.sinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın trendi gün geçtikçe artıyor. Bu fuar sayesinde mobilyanın modası İnegöl’de belirleniyor. Bu yönüyle fuarımız, Türkiye’nin en popüler fuarları arasına da girmiş durumdadır. Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki, firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır hale gelmiş ve diğer şehirlere örnek teşkil etmektedir. Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF’te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl Mobilyacısı’nın coşku, heyecan ve atılımını daha da kamçılamaktadır. Bu yönüyle İnegöl Mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir. İnegöl Mobilyası, ‘Bir Dünya Markası’ olarak dünyaya açılmış ve açılmaya da devam etmektedir. Bunun için biz yerel idarecilere düşen görevi de layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. 100 kişilik mobilya sektör temsilcileri ile katıldığımız Çin Guanzo CIFF Fuarı, İnegöl Mobilyası gelişimine katkı koyacaktır. Yine Polonya ve Tataristan gezilerimizde, birçok iş bağlantısı ile mobilyamızın pazar payını geliştirmeye yönelik atılımlardandır. MODEF 2012’ye, 152 sektör temsilcisi firma katılmaktadır. İnegöl Mobilyasının bu seneki görülmeyen yüzünü, yani gelinimizin duvağını bugün açıyoruz. Bu konuda yaptığımız organizasyonun yanında, etkin reklâm ve tanıtım çalışmalarını da titizlikle yürüttük. Ulusal TV, Radyo, dergi ve gazetelerde, ayrıca internet sitelerinde MODEF 2012 fuar duyuru ve reklamımızı başarı ile sağladık. Yurt genelinde toplam 40 bin sektör temsilcimizi fuarımıza davet ettik. Her geçen yıl geçmiş yıllara oranla reklâm bütçemizi daha üst seviyeye taşıyoruz. Özetle, artık fuar organizelerinde de marka olma yolunda ilerleyen MODEF Nisan fuarımız kapılarını tüm Türkiye’ye ve dünyaya açıyor. Katılımcı firmalarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her konuda desteğini gördüğümüz Sayın Valimize de açılışımızı onurlandırdığı için şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
İNEGÖL KENDİNİ AŞMIŞ
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise konuşmasında, İnegöl'de alın teri, ibadet şuuru ile çalışan güzel insanların olduğunu belirterek, "Ben hakikaten her zaman İnegöl'den hem huzur duyuyorum hem de gurur duyuyorum. Sizi tebrik ediyor, size teşekkür ediyorum. O büyük Türkiye'nin kuruluşunda çok önemli bir görev yapıyorsunuz. O büyük hedefe giden yolda tarihi bir hizmet yapıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Gelecek hedeflerimizin hiçte zor olmadığını, çok daha rahat aşabileceğimizi görüyoruz. Bir İnegöl. Sadece bir ilçe. İlçe deyip geçmeyin. Yüz yıldır mobilyada marka olmuş, yüz ülkeye ihracat yapıyor. İnegöl kendini aşmış. Vizyon sahibi, inancı, heyecanı, çalışma aşkı, disiplini, helal kazancı, çalışmayı ibadet sayan anlayışı, birlik ve beraberlikte gösterdiği dayanışma ve sergilediği başarılar bayrak olmuş. Ve bu gün 27'ncisini açtığı bu fuarla bir kez  daha  Türkiye'de marka olarak var olduğunu ilan ve ispat etmiştir" dedi.
İNEGÖL, GERÇEKTEN PEK ÇOK ALANDA BİR MARKADIR
Güçlünün, haklı sayıldığı günümüz dünyasında, Türkiye'nin güçlü olması için fertlerin yani insanların güçlü olması gerektiğine işaret eden Vali Harput, "Bu günün gücü ekonomik güçtür. Allah bu ülkeye her türlü zenginliği vermiş. Bize düşen aklımızı kullanarak, imkanlarımızı kullanarak, birlik ve beraberlik halinde çok çalışarak, sahip olduğumuz zenginlikleri iyi değerlendirip, bunu ülkemizin gücüne güç katacak şekilde dünyaya tanıtmak ve anlatmak gerekiyor. Bunu en güzel şekilde yapanlardan bir tanesi işte İnegöl. İnegöl, gerçekten pek çok alanda bir markadır. Yokuş çıkan bir araba düşünün. Çıkmakta olduğu yokuşta durmaya kalkarsa, duramaz geri gider. Arkadan gelenler onu sollar geçer. İnegöl, iyi bir ivme yakalamış. Başbakanımız 'durmak yok yola devam' diyor ya, artık durduğumuz anda geri gideriz. Özlediğimiz hedefe gitme noktasında da sadece bu işin hayali kalır elimizde. Onun için başlattığımız bu yürüyüşü, emin adımlarla, birlik ve beraberlik halinde sonsuza kadar devam ettireceğiz. Hırslı olacağız. Büyük hedeflere koşacağız. O büyük hedefler herkesten önce bizim hakkımızdır. Yer yüzünün her tarafını kendinizin görev sahası sayacaksınız. Gitmediğiniz yer kalmayacak. Dünyada marka olmuş hiç bir ülkenin insanı, sizden daha zeki değildir. Bizler bu işin sırrını çözdük. Dolayısıyla bu gün İnegöl bunu en güzel şekilde kanıtlamış, ilçelerimizden bir tanesidir" diye konuştu.
İNEGÖL'E RUSYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILACAK
Önümüzdeki günlerde mobilya konusunda Rusya federasyonunun Bursa'da açacağı Fahri Konsolosluk olayının İnegöl'de gerçekleşmesi yolunda çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Harput, "Bu önemli bir pazar olan Rusya bölgesi için İnegöl'ümüze dolayısıyla Bursa'mıza büyük bir imkan ve potansiyel getirecektir" dedi.
ALMANYA İLE PROTOKOL İMZALANACAK
17-19 Nisan 2012 tarihlerinde Almanya'nın Hessen Eyalet Başbakanı ve SDU Parsı ile beraber 200 kişilik bir Alman heyetinin iki günlük ekonomik amaçlı forum yapmaya geleceğini bildiren Harput, "İnegöl, bu fırsatı kaçırmasın. Almanya'ya aramızda giden arkadaşlarımız vardı. Bursa'da, Almanya ile ticari ilişkileri düzenleyen bir protokol imzalayacağız. Bu işin içerisinde İnegöl mutlaka yer almalıdır. İnegöl'ün potansiyeli bu ticari ilişkilere yansımalıdır" ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN GELİYOR
22 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılışı yapılacak olan ve Arap Ülkesi Turizm Bakanlarının ilk defa Bursa'da buluşacağı büyük bir Türk-Arap Turizm Buluşmasının gerçekleşeceğini bildiren Harput, "Bu buluşmayla beraber, burada aynı zamanda büyük bir fuar organize ediliyor. 15 ülkenin Bakanlarının ve yatırımcılarının geldiği bir buluşmada, İnegöl'ün kendisini güçlü bir şekilde tanıtması, İnegöl'de nelerin yapıldığının gösterilmesi, sergilenmesi İnegöl için gelecek adına güzel bir atılımdır. Çünkü, tüm Arap ülkeleri bizim için önemli bir pazardır. Ülkemizin büyük hedefe gittiği yolda görevimizi yapmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız” diyerek, açılışa katılan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek MODEF 2012 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı izlenime açıldı.  Vali Harput, beraberindeki heyet ile birlikte stantları tek tek gezerek, sektör temsilcilerine hayırlı işler temennisinde bulundu.

 

Editör: TE Bilişim