15-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 31. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, dün Vali Münir Karaloğlu’nun katılımı ile izlenime açıldı. İnegöllü 178 mobilya firmasının standının yer aldığı MODEF 2014 fuarının açılışı, dün saat 14.00’de gerçekleştirildi.

BAŞBAKANDAN TELGRAF VAR

Fuar açılışı öncesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Mobilya ve dekorasyon fuarınızın başarılı geçmesini diler, ekonomiye değer katan mobilyacılarımıza selam ve sevgilerimizi sunarım” sözlerinin yer aldığı telgrafı okundu.

Açılışa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, bazı daire amirleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda mobilyacı katıldı.

FUARLARIMIZ, BU DİRENCİN KENTİMİZDEKİ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye’deki birçok ilden büyük olan, gerçekleştirdiği atılım ve yatırımlarla daha da modernleşen ve gelişen İnegöl’ümüzde, bir fuar coşkusunu daha hep birlikte yaşıyoruz. İnegöl’ün ülke gündeminde bu kadar bilinirliğinin fazla olmasında hiç kuşku yok ki yerel idarecilerinin ve girişimci ruha sahip insanının büyük etkisi var. Tarım, turizm ve ekonomik alanlarda hızla gelişen şehrimiz, hiç kuşku yok ki Mobilyada kendini kanıtlamıştır. Mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştiriyoruz. İşte ilk ilçe ihtisas OSB olan İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas OSB, yine Türkiye’nin ilk uluslararası mobilya test laboratuvarı TÜV Rheinland bunun en büyük göstergelerindendir. Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki; firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır ve diğer şehirlere model olacak durumdadır. Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF’te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl Mobilyacısının coşku, heyecan ve atılımını daha da kamçılamaktadır. Bu yönüyle; İnegöl Mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir. İnegöl Mobilyası Bir Dünya Markası olarak Dünyaya açılmış ve açılmaya da devam edecektir. Ülkemizin ekonomik direnci, dünya ülkelerinde sahip olduğu güç ve dik duruşu ortadadır. Ülkemiz her alanda Dünya ülkeleri üzerindeki hakimiyetini gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizin her alandaki bu başarısını İnegöl’de de gösteriyoruz. MODEF Fuarlarımız, bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir” dedi.

İNEGÖL MOBİLYASI UÇUYOR

MODEF Fuarlarındaki stantların, dünya standartlarında olduğunu ifade eden Aktaş, “2014 Nisan fuarı için yapılan çalışmaların ilklerinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle 2013 Kasım fuarında gerçekleştirdiğimiz portatif alanı MODEF 2014 Nisan fuarı için de gerçekleştirerek 178 sektör temsilcisi firmayı fuarımızda yer verdik. İnegöl zaten 2 milyon metrekarelik açık bir fuar alanı. Fuarımızı ziyaret etmiş olan profesyonel ziyaretçilerimizin yıl içerisinde profillerini değerlendirip, datamıza ekleyerek 10 bin birebir VIP davetiye dağıtımı yaptık. Değerlendirmiş olduğumuz bu profilleri kategorize ederek bayanlara yönelik olarak Vahe Kılıçarslan ile ‘Dekodizayn’ programı erkek müşteri profiline yönelik olarak ise Mesut Yar ile ‘Burada Laf Çok’ programına sponsorluk gerçekleştirerek her iki segmente yönelik çalışma yaptık. Fuarımızı ziyaret eden 81 ilin analizini yapıp, daha az ziyarette bulunan illerimiz olan Adana, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve  Trabzon illerinin en güçlü Yerel Gazete ve Radyolarında, ayrıca bu illerin mobilya showroomlarının olduğu alanlarda, toplamda 200 adet Bilboard ta MODEF 2014 Nisan Fuarımızın reklam ve tanıtımını yaptık. Marie Claire Maison-Evim-House Beautiful- Sea Life dergilerinde aylık reklam çalışmaları ve tüm İDO Seyahatlerindeki TV’lerin yayın akışlarında, Nisan Fuarımızı tanıttık. Türkiye genelinde yine ilk kez GOOGLE Search arama motorunda ilk beşte fuarımızın görsellerini ve reklam çalışmalarını yürüttük. Ve bunun meyvelerini fuara bir hafta kala www.modef.com.tr internet sitemizden sitemizi toplamda 1 ayda ziyaret edenlerin resmi sayısı 25 bin 244’e ulaşmış bulunduğunu gördük. İlk kez Nisan fuar katılımcılarımıza özel İhracat ile ilgili destek verme adına Katar‘da ikili iş görüşmeleri yaptırdık ki, giden firmalarımızı Katar’da 52 Katar mobilya firması ile tanıştırdık. Milano fuarına katıldık. ‘İnegöl Mobilyası Uçuyor’ sloganı kapsamında hazırladığımız bu proje, dünyanın farklı şehirlerinde İnegöllü mobilyacıları, mobilya alıcıları ile buluşturacaktır. İhracatımızı artıracağımız gibi pastamızı büyüteceğiz. Aslındabugün burada Ekonomi Bakanımızı ağırlayacaktık. Malum gündemi yoğun. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun. Özetle, artık fuar organizasyonunda da marka olma yolunda ilerleyen MODEF Nisan fuarımızın kapılarını, tüm Türkiye’ye ve dünyaya açıyoruz” şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜNÜN DIŞ TİCARETTEKİ GÜCÜNÜ DE GÖRDÜK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise, “Alinur Başkanımızın bahsettiği gibi Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve vekilimiz, sektörün önde gelen isimleriyle birlikte, dünyanın en önemli mobilya fuarlarından biri olan Milano’da beraberdik. İnegöllü mobilyacılarımız, Yenişehir’den bir uçak kaldırdı. Biz de BTSO heyeti olarak gezi düzenledik. Orada mobilya sektörünün dış ticaretteki gücünü de gördük. Aynı zamanda İnegöl’ün bir üretim merkezi değil, tasarım ve Ar-Ge’de de hem ülkemizde hem de dünyada bir merkez olması gerektiğini çok açık ve net gösterdi. Biz mobilya sektöründe Türkiye’de son yıllarda ciddi kademe kat ettik. Bu gelişim, sadece mobilya sektörünün gelişiminden değil, aynı zamanda sektörün tasarıma da ağırlık vererek, teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere geçişte önemli rol oynadı. İnegöl de, bu geçişi sağlayan en önemli merkezlerden biriydi. İnegöl mobilya sektöründeki üretim ve ihracat gücü ile Türkiye’nin dış ticaretteki katkı payının olduğu önemli merkezlerden birisi. Önemli olan bu başarıyı sürdürebilir kılmak. Biz de BTSO olarak her anlamda İnegöl mobilya sektörünün her zaman yanındayız. Fuarımızın hem katılımcılar hem de ziyaretçilerimiz için hayırlı işler getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’ÜMÜZLE GURUR DUYUYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bugün İnegöl’ümüzde güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz, 31’incisi düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon fuarını açıyoruz. İnegöl’ümüze büyük bir sinerji katan, renk katan, güç katan güzel bir organizasyon. İlk olarak Pazar yerinde başlamıştı, her geçen gün de büyüyor. Bakıyoruz yeni alanlar oluşturulmuş. Bu konuda İnegöl’ümüzle gurur duyuyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese de şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

İNEGÖL, DÜNYAYA ADINI DUYURAN ÖNEMLİ  BİR İLÇE

Üretimin, kalkınmanın lokomotifi olduğuna dikkat çeken Altepe, “Bizler de üreten bir şehiriz. Bursa üreten bir şehir. Bu konuda İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan, en fazla ihracatı yapan ikinci büyük şehrimiz. Bursa bu konuda özellikli bir şehir. Bursa’mız şuanda otomotivin Türkiye’deki başkenti, yine tekstilin önemli bir merkezi, makine, kimya ve gıda sanayisinin de önemli bir merkezi. Bursa’mız bu alanlarda her geçen gün de büyüyor. Sadece Bursa’mız değil, Bursa’mızın ilçeleri de aynı. İnegöl kentimiz de, üretimin kalbi ve mobilya ile adını Türkiye’ye duyurmuş olan, dünyaya adını duyuran önemli bir merkezimiz. İlçelerimizle birlikte Bursa gelişmeye devam ediyor” diye konuştu.

İNEGÖL’Ü GÜÇLENDİRMEK İÇİN GELİYORUZ

Altepe Konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir’in ilk yılında söylemiştik, artık İnegöl’de Büyükşehir’e dahil olacak diye. Bazıları pek anlamamıştı. Ben sadece gerçekleri söylemiştim ve şimdi gerçekleşti. Şimdi İnegöl’de bunu artık anladı ve yapılan seçimlerde de en büyük oyu İnegöl’den aldık. Bu, artık İnegöl’ün Bursa ile birlikte gelişeceğinin işareti demek. Büyükşehir’in İnegöl’e destek olması demek. Burada tüm gücümüzle Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, İnegöl’ün her alanda gelişmesi artık bizim görevimiz. Buradaki yatırımların yapılması, İnegöl’ümüzün vizyonunun gelişmesi, İnegöl’ün dünya çapında bir kent olması ve İnegöl Mobilyasının dünya markası olması, artık bizim de görevimiz. Bizim görevimiz her şeyi yerinde güçlendirmek. Biz buraya İnegöl’ü güçlendirmek için geliyoruz. Büyükşehir’e giren ilçeler ne olduysa, İnegöl de aynı şekilde nasibini alacak. Artık yapılacak tüm projelerde, atılacak tüm adımlarla yanınızda Büyükşehir’de var. Bu konuda bizim bir ön yargımız yok. Yeter ki İnegöl büyüsün”.

TÜRKİYE’MİZİN, İNEGÖL GİBİ OLMASINI ARZU EDİYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, “31 yıl önce yerel imkanlarla, yerel güçle bu organizasyon başladı. Çok zor şartlarda yapıldı. Günbegün üzerine koydu, gelişti, büyüdü. Artık yılda iki kez düzenleniyor. Arkadaşlarımızın heyecanına ortak olmak bize mutluluk ve gurur veriyor. 10 yıl önce iktidara geldiğimizde, ülkemizin ekonomik yapısını aldığımız noktadan 4 katı kadar daha ileriye götürdük. 35 milyar dolar olan ihracatı, 150 milyar doların üzerine çıkarttık. 820 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılaya çıkarttık. Bütçemizi 4 kat artırdık. Bu fuarda da, diğer fuarlarda da Ekonomi Bakanlığımızın destekleri var. Seçimlerde halkımız yeniden güvenerek, AK Parti hükümetinin icraatlarını beğendiğini göstermiştir. İnşallah bundan sonra da ülkemizin ekonomisini büyüterek, geliştirerek 2023 hedeflerine doğru hızla ilerleteceğiz. İnegöl’de de bir çok hizmeti vermeye çalışıyoruz. 2012 yılı hemen başında gümrük müdürlüğümüzü ilçemize kazandırdık. Gelecek yıllarda da yepyeni bir gümrük binasını da yapacağız. İnegöl’ün Türkiye’ye örnek olmasını, rakamlarla da Türkiye’mizin İnegöl gibi olmasını arzu ediyoruz” dedi.

İNEGÖL, BURSA’NIN KENDİSİNİ TEMSİL EDİYOR

Vali Münir Karaloğlu’da, İnegöl’ün Bursa’nın çok önemli bir ilçesi olduğunu belirterek, “İnegöl hem üretimi, hem de doğal güzelliğiyle adeta Bursa’nın kendisini temsil ediyor. İnşallah yeni dönemde İnegöl bu konumunu güçlendirerek devam ettirecektir. Türkiye’de mobilya denince, ilk akla gelen İnegöl ciddi bir marka ve mobilyanın çok önemli bir merkezidir. Binlerce üreticimiz bu merkezde hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik üretim yapmaktadır. Hedefimiz, İnegöl’ün bu konumunu güçlendirerek, gerçek anlamda Türkiye ve dünyanın tasarım ve trendlerinin belirlendiği merkez olmasıdır. İnegöl mutlaka bu potansiyelini geliştirmeli. Biz geçtiğimiz hafta Milano fuarına gittik. Fuara dünyanın dört bir yanından 200 bin insan geldi. Biz de kendimize yeni bir hedef koymalıyız. Belediye Başkanlarımızın, Kaymakamlarımızın ve Valilerimizin gayretleriyle fuarımız bir noktaya geldi. Ama fuarımızı bu noktada tutmamalıyız. Dünyaya yön veren, dünyanın dört bir yanından alıcıların geldiği büyük bir organizasyona çevirmeliyiz. Bunu İnegöl tek başına yapamayabilir ama artık Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Odası ve Valilik olarak İnegöl’e destek olup, İnegöl Mobilyasını gerçek anlamda dünya markası yapmamız gerekir. Bugün geldiğimiz nokta kesinlikle küçümsenecek bir nokta değildir. Ben İtalyan stantlarını gezerken, o ürünlerin İnegöl’de üretilebileceğini gördüm. İnegöl, o kapasiteye ulaşmış. Önemli olan organizasyonları yapabilmektir. Ben MODEF fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan MODEF 2014 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarındaki stantların gezimi öncesinde, Koltuk ve Sehpa figürü olarak yapılan pasta kesildi. Vali Karaloğlu ve beraberindeki ekip, stantları gezerek mobilya firma temsilcilerine hayırlı kazançlar dilediler.

VALİ KARALOĞLU’NA PLAKET

Ziyaretler sırasında bir engelli öğrenci, Vali Karaloğlu’na, üzerinde fotoğrafının bulunduğu çini hediye etti.

DEV SANDALYE

Fuarda ayrıca protokol üyeleri, bir stantta bulunan yaklaşık4 metreyüksekliğindeki dev sandalyeyi de inceledi.

Editör: TE Bilişim