İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu yaptığı açıklamada, “İnegöl’ün potansiyeli düşünüldüğünde farklı yatırımların şehrimize kazandırılması büyüme ivmesini hızlandıracaktır. Özellikle kurulacak Karma Organize Sanayi Bölgesi ekonomik değer olarak şehrimize çıta atlatacaktır” dedi.
Faizlerin inmesi ve verilen teşviklerle birlikte İnegöl’de gayrimenkul sektöründe büyük bir hareketlilik başladı.  Koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için hayata geçirilen önlem ve teşviklerle, kamu bankalarının düşük oranlı kredileri başta olmak üzere sektörel kampanyalar ve normalleşme adımları, konut satışında rekorların görülmesini sağladı. Birinci el konutlarda stok biterken, vatandaş ikinci el konutlara yönelmeye başladı. İnegöl’de ise emlak sektörü en yoğun dönemini bu yaşamaya başladı.
İnşaat piyasasını değerlendiren İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, “Haziran ayı itibariyle konut satışların tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de önemli artışla sonuçlanmıştı. Kredilerdeki cazip koşullar birikmiş olan konut stokunun eritilmesi yönünde olumlu etki yaratmıştır. Bu olumlu etkiyi özellikle ipotekli satışlarda çok daha net görebiliyoruz” dedi.
Şehitoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Sektörde yaşanan bu ivme Temmuz ayı rakamlarında da yansıyacaktır. Normalleşmeyle birlikte oluşan piyasa güveni sektöre yansımış olsa da ivmelenme normalleşerek devam edecektir.”
“İnegöl’de konut satışları önceki yıllarda ortalama 350 adet bandında ilerlemektedir. Ekonomik olarak dinamik olan şehrimiz yaşanan ekonomik kriz ve pandemi sonrasında önemli bir toparlanma göstermiştir. Bundan sonraki süreçte aynı hızda olmasa da sektör ortalamasında ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi gayrimenkul yatırım aracı olarak yatırımcıya her zaman için kazandıran bir araçtır.”
“Şehrimiz dinamik yapısıyla inşaat ve gayrimenkul sektörü açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Bu noktada şehrimizin gelişimini sürdürülebilir kılmak açısından, modern ve marka şehir yaratılabilmesi açısından farklı sektördeki yeni yatırımların şehrimize kazandırılması gerekmektedir. Bölgemizin lokasyonu göz önüne alındığında ve son dönemde yerli otomobil dahil olmak üzere bir çok yatırımın bölgemize yapılıyor olmasından dolayı bir çok fırsat önümüzden geçmektedir. Bu doğrultuda İnegöl’ün potansiyeli düşünüldüğünde farklı yatırımların şehrimize kazandırılması büyüme ivmesini hızlandıracaktır. Özellikle kurulacak Karma Organize Sanayi Bölgesi ekonomik değer olarak şehrimize çıta atlatacaktır.”

Editör: TE Bilişim