İnegöl Belediyesi tarafından “öğrencilerle buluşma” programları kapsamında Araştırmacı Yazar Bilal İşgören, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluştu. İşgören, mutluluğun geçici olduğunu, huzurlu olmanın gerektiğinin altını çizdi.

Yüksekokulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, programın düzenlenmesinde destek veren İnegöl Belediyesine teşekkür etti.

GENÇLERE DAHA FAZLA GÜVENİLMELİ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Sevgili gençler bizde sizlerin yürüdüğü bu yollardan geçtik. Sizler ve ilçemiz için neler yapabiliriz düşünerek harekete geçiyoruz. 16 Nisan´da referandum gerçekleştirilecek. Bunların hepsi büyük bir olgunluk içerisinde olacak. Bu süreçte gözlemlediğim konulardan bir tanesi seçilme yaşı ile alakalı. 18 yaşındaki bir genç ne katabilir diye düşününler var. Bu gün gençlerimize daha fazla güvenilmesi gerektiğini geçmişimize bakarak daha iyi anlıyoruz. Dönüp tarihimize baktığımızda, 14 yaşında tahta geçmiş ve önemli görevler üstlenmiş bir Fatih Sultan Mehmet´i görüyoruz. Bu gün bunlar neden olmasın. Çok daha güzelleri olabilir. Gençler, gençlerle çok daha güzel iletişim kurabiliyor. Gençlerimizin de her aşamada elinin değmesi gerekiyor. İyiki varsınız” dedi.

HERŞEYİ AKLİ SELİM İLE YAPIN

Araştırmacı Yazar Bilal İşgören´de, “Hepiniz mezun olacaksınız. Hepinizin atanma ve iş bulma ihtimaline bakıldığında belki bir süre görev yapamayacak olabilirsiniz. Bu sizleri üzmesin. Sizleri psikolojik buhrana itmesin diye buradayım. Ben ilahiyat mezunuyum. Sevdiğim ne var, mutlu nasıl olabilir ve hırsımdan nasıl arınabilirim diye çalışmak, insani ve aile ilişkilerimizde sevdiklerimize hak ettikleri değeri nasıl gösterebiliriz diye gayret ederseniz, emin olun ki Allah´ın talebini yerine getirmiş olursunuz. Düşündüğünüz ve yaptığınız her şeyi aklınız ve kalbinizin ortak noktası olan vicdanla, akli selim ile yaparsanız, yaptığınız her işten zevk alırsınız. Zevk alınan her işin neticesinde her zaman olumlu sonuçlar görürsünüz. Bir alan okuyorsunuz. Alanınızda çok iyi olabilirsiniz ama zerre kadar o alana bir isteğiniz yoksa, lütfen mezun olduktan sonra o alan üzerinde çalışmaya kendinizi zorlamayın. Çünkü sizin yetiştireceğiniz öğrenciler sizlerden yeteri kadar istifade edemeyeceklerdir. Kiminin sesi güzeldir, kimi güzel resim çizebilir. Yani herkes devlet memuru olacak diye bir şey olamaz.

HUZURLU OLUN

Bilginin dışında ilim konusunda da yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen İşgören, “İlim nedir? Bunun üzerine kendinize yatırım yapmanız gerekiyor. En büyük devrimci Peygamber efendimizdir. Mutluluk çok önemli değil. Mutluluk kısa süren bir durumdur. Önemli olan sizin huzurlu olmanızdır. Her kötü olayda moralinizi bozmayın. İyimser olun. İyimser olmaya çalıştıkça huzurlu olduğunuzu da fark edeceksiniz. Mutluluk geçici, huzurlu olabilmeyi bilin” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından İşgören, kendi yazdığı “Ağlamak geliyor içimden” ve “Allah için sev” adlı kitaplarını öğrenciler için imzaladı. 

Editör: TE Bilişim