Kemalpaşa mahallesinde bir düğünde, piyanistin "Haydi, herkes piste. Oynamayan korona olsun inşallah" dediği ve üzerine çok sayıda davetlinin piste çıkarak halay çektiği iddialarına, piyanist cevap verdi.
Kendini savunan piyanist Kamil Evyaz (38), eşinin de kronik hastalığı bulunduğunu belirterek, "Böyle bir şey kesinlikle söylemedim, hatta sık sık uyarılarda bulundum. Hatta bir polisimiz de uyardığım için gelerek teşekkür etti. "Hakkımı yiyenlere, hakkımı helal etmiyorum" dedi.
Kemalpaşa Mahallesi'nde 22 Ağustos'ta yapılan bir düğünde, piyanist Kamil Evyaz'ın, "Haydi, herkes piste. Oynamayan korona olsun inşallah" diyerek katılımcılara çağrıda bulunduğu ve bunun üzerine yaklaşık 30 kişinin, halay çekmek için piste geldiği öne sürüldü. İddiaların ardından polis ekipleri harekete geçti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, piyanist ve düğün sahibine 6 bin 360 lira para cezası uyguladı. Piyanist ile düğün sahibi ise, emniyette verdiği ifadede böyle bir cümlenin kullanılmadığını iddia etti.
"SIK SIK UYARILARDA BULUNDUM, TEŞEKKÜR EDİLDİ"
Yaşanan bu durumun ardından konuşan piyanist Kamil Evyaz, iftira atıldığını ve böyle bir söz kullanmadığını vurguladı. Eşinin de kronik hastalığı bulunduğuna işaret eden Evyaz, 10 yıldır piyanistlik yaptığını da söyleyerek, "22 Ağustos'ta bir düğün merasimine katıldım, piyanistlik yapıyorum. Orada bazı vatandaşlar beni yanlış ihbar etmişler, demişim ki 'Oynamayan korona olsun', kesinlikle ben böyle bir şey söylemedim. Tam tersine, katılımcıları sık sık sosyal mesafe ve maske konusunda uyardım. Hatta bir polisimiz de geldi, uyardığım için bana teşekkür etti. İftiradan dolayı çok huzursuz oldum. Adımın lekenlemesini istemem. Ben böyle bir şey yapmış olsam, hiç mi duyarlı bir insan yok, çıkıp tepkisini gösterirdi tekrar altını çiziyorum ki kesinlikle bu kelimeleri konuşmadım. Konuşmam da. Türkiye virüs dolayısıyla mücadele ederken, sağlık personellerimiz hastalarımızı iyileştirmeye uğraşırken, ben orada çıkıp bunu diyebilirim? Benim kronik hasta eşim var, böyle bir şey olmuş olsa bana da bulaşır, ben de eşime bulaşır. Bunu düşünerek sık sık uyarılarda bulundum. 'Kesinlikle temas etmeyelim, mesafemizi ayarlayalım, maskemizi de kesinlikle çıkarmayalım' dedim" ifadelerini kullandı.
Evyaz, polis ekiplerinin gelerek kendisine bilgiler verdiğiini ve işlemleri uyguladığını da belirterek, "Hakkımı yiyenlere, hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim