Dün Sinanbey İlkokulunda düzenlenen kumbara dağıtımına Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban, Okul Müdürü Nevzat Bali, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİLGİNİN KAYNAĞI KİTAPTIR

Okuldaki sınıfları tek tek gezerek öğrencilere kumbara hediye eden Başkan Alper Taban, öğrencilere kumbaralarında para biriktirmelerini tavsiyesinde bulunarak, “Bugün Sinanbey İlkokulundayız. Burada sınıflarımızda kumbara dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunun nedeni; 16-25 Şubat tarihleri arasında Kitap Fuarı gerçekleştireceğiz. İnegöl´de sadece mobilya fuarı yapılmıyor. Beraberinde sadece tarım fuarı yapılmıyor. İnegöl´ümüzde ikincisini gerçekleştireceğimiz Kitap Fuarını düzenliyoruz. Geçen yıl yaptığımız Kitap Fuarını bu sene biraz daha geliştirerek, geçen yıl gördüğümüz eksiklikleri gidererek, biraz daha geniş kapsamlı ve profesyonel bir fuar gerçekleştiriyoruz. Tabi burada amaç şu; malumunuz Türkiye´de kitap okuma alışkanlıkları neredeyse çok çok düşük. Bunu bir şekilde arttırmamız gerekiyor. Kitabı özellikle gençlerimize, öğrencilerimize hatta ve hatta herkese sevdirmemiz gerekiyor. Kitap üzerinde belki saatlerce, günlerce konuşulabilecek bir konu, derinlikleri olan bir konu. Bugün dünyanın en önemli sermayesi nedir desek, bilgi deriz. Bilginin kaynağı kitaptır. Dolayısıyla biz şartların daha da zorlaştığı dünyamızda, özellikle teknolojik gelişmelerin yaşandığı, sosyal medya gibi handikapların çoğaldığı bir ortamda kitap okumanın daha da zorlaştığını söyleyebiliriz. Bunun önüne geçebilmek adına da bir farkındalık oluşturabilmek için şehrimizde güzel ve geniş katılımlı bir Kitap Fuarı organize ediyoruz. 16-25 Şubat tarihleri arasında WFuarcılık organizasyon şirketiyle birlikte İnegöl Belediyesi olarak, geniş katılımlı bir fuar yapacağız. Bu fuarda ben tüm şehrimizde yaşayan yetişkinleri başta olmak üzere, anne-babalar, beraberinde öğrencilerimizin fuarı gelip ziyaret etmelerini ve kendileri için faydalı olabilecek kitapları alıp, okumalarını istiyorum. Bunu biz her yıl geliştirerek arttırmak istiyoruz” dedi.

TÜM İLÇE HALKIMIZI KİTAP FUARIMIZA DAVET EDİYORUZ

Kitap fuarında 50 yayın evinin stant açacağını ifade eden Taban, “Bu sene biraz daha güçlü yazarlarımızı getirip, halkımızla buluşturmak istedik. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Pelin Çift, Yavuz Bahadıroğlu ve Şermin Yaşar´ın yanı sıra yerel yazarlarımız da olacak. Esas olan biz bir farkındalık oluşturmalıyız. Ona da İnegöl Belediyesi olarak vesile olmak istiyoruz. Tüm ilçe halkımızı Kitap Fuarımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim