İnegöl Emniyet Müdür

İnegöl Emniyet Müdürlüğü tarafından Okullar bölgesinde başlatılan yeni uygulamayı yerinde inceleyen İnegöl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Koparan, özellikle öğrencilerin yoğun olduğu  okullar bölgesindeki denetimlere ağırlık verdiklerini belirtti.

Müdür Yardımcısı Ömer Koparan, okul önlerinde öğrenci olmayan şahısların, öğrencileri rahatsız ettiğine dair çeşitli duyumlar aldıklarını belirterek "Bunun üzerine tedbir almak amacıyla bir proje geliştirdik. Okul giriş ve çıkışlarındaki denetimlerimizi artırdık. Amacımız, buradaki eğitim yuvalarının güven içerisinde olmasını,  velilerimizin çocuklarının daha güvende olduklarını hissetmelerinin sağlanması, eğitim yuvalarının huzurlu ortamında eğitim öğretim verilmesidir.  İnegöl Emniyet Müdürlüğü olarak bu konuya ağırlık verdiğimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Daha fazla kontrol olacak. Bazı insanlar bu kontrollerden rahatsız olabilir. Ama gayemiz bu kontrollerden rahatsız olacak kötü niyetli insanların önüne geçmektir” dedi.

Velilerin, okul müdürlerinin, idarecilerin ve öğretmenlerin okullarda oluşabilecek çeşitli konular sırasında  her zaman 155'i arayıp yardım isteyebileceklerini kaydeden Koparak,  “Hiçbir konuda çekinmesinler. 155'i arayanların isimleri saklı tutulur. Bunun için kanuni destekte vardır. Yeter ki, bizden yardım istesinler. Elimizden geleni yaparız. Okullar bölgesinde bir daha benzer bir şikayet duymamak için ağırlık veriyoruz. Çocuklarımız, bizim göz bebeğimiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için Emniyet olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Velilerimiz de ve okul müdürlerinden isteğimiz okul önlerinde olabilecek her hangi bir rahatsız durumda 155'i aramalarıdır. Bu konu ile ilgili Terör ve Güvenlik Büroları Amiri Komiser Recep Aktaş'ı görevlendirdik. Kendisi burada yapılacak olan uygulamalardan sorumlu olacak. Burada huzur tamamen sağlandığından emin olduğumuz zaman yine biz kontrollerimize devam edeceğiz. Ancak bu kadar yoğun ve sık kontrollerden vazgeçebiliriz. Şu aşamada herkes bilsin ki, okullar bölgesinde gerekli bütün önlemleri alıp, elimizden geleni yapacağız. Sadece okullar bölgesinde değil, İnegöl'de tüm okullarda tedbir alıyoruz. Emniyet Müdürlüğü olarak çocuklar konusunda hassasız. Başlattığımız bu projeye ağırlık vereceğiz. Öğrenci olmayan, öğrencileri rahatsız edenlere meydanı boş bırakmayacağız. Okullarımızın çevreleri inşallah çok daha huzurlu yerler olacak" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim