İlçe Emniyet Müdürlü

İlçe Emniyet Müdürlüğünün her yıl düzenlediği ‘Okul Geçidi Görevlileri Eğitim Seminerleri’ dün sabah saat 10.30’da Müşerref  Muzaffer Samda İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda başladı. 

12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerlerin ilkine 6 Eylül, Kocatepe, Fatih, 75. Yıl ve Alanyurt İlköğretim Okullarından sekizer öğrenci ile ikişer öğretmen katıldı.

Okul çıkışlarında yaya geçitlerinde karşıdan karşıya güvenli geçişleri sağlanabilmesine yönelik bilgilerin verildiği seminerde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Gökhan Genç, slayt gösterimi eşliğinde “Okul Geçidi Görevlileri”nin görevlerini anlattı. Temel trafik terimlerinin tanımlarını yapan Gökhan Genç, yaya geçidi güvenlik kurallarından bahsetti. Herkesin trafik kurallarına uyması halinde yaya geçitlerinin güvenli olacağını söyleyen Gökhan Genç, ‘bana bir şey olmaz’ denilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Edinilen istatistikler doğrultusunda yayaların karıştığı her dört kazadan birinin ‘çocuk yayaların karıştığı kazalar’ olduğunu vurgulayan Gökhan Genç, yayaların trafik kurallarına uymasının hayati önem arz ettiği ifade etti.

Bu yıl ilk defa başlatılacak olan ‘Okul Geçidi Görevlisi Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı’ uygulaması ile trafikte kurallara aykırı durumların gözlenmesi halinde, Okul Geçidi Görevlisi öğrencinin tutanak tutabileceğini bildiren Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Gökhan Genç, kendilerinin gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bu tutanaklar doğrultusunda ceza işlemleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Beş günlük seminer programları kapsamında 27 İlköğretim Okulundan yedinci sınıf öğrencilerinin eğitileceği seminerlerin sonunda, eğitimden geçen öğrencilere Eğitim Sertifikası ve ‘Okul Geçidi Görevlisi Kimlik Kartı’ verileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim