Bu yıl 7.’si g


Bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan Okul Öncesi Şenlikleri, 27 Mayıs Cuma günü, saat 17.00’de, Atatürk Bulvarı  Uzun sokak girişinden başlayacak olan yürüyüşle start alacak.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Bu yıl 7.’sini düzenlemiş olduğumuz ‘Okul Öncesi Şenlikleri’miz iki gün boyunca, 3 ayrı programla icra edilecektir. Birinci program, 27 Mayıs Cuma günü, saat 17.00’de, Uzun sokak önünden başlayıp Atatürk Anıtı önünde son bulacak. Okul öncesi öğrencileri ve velilerimizden oluşan bir kortejle yürüyüş yapılacaktır. Yine, aynı akşam Kültürpark Açık Hava Gösteri Merkezinde Doç. Dr. Hasan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı, okul öncesi ile ilgili konuşma ve öğrencilerin hazırladığı ront sunumlar yapılacaktır. 28 Mayıs Cumartesi günü de Kültürpark içinde okul öncesi öğrencilerin hazırladığı etkinlikler ve çadır içi gösteriler olacaktır. Amacımız, okul öncesi eğitimin önemini  vurgulamak, İnegöl insanı ile paylaşmaktır. Bu yıl içerisinde Bursa, okul öncesi eğitimin zorunlu tutulduğu pilot İl’ler arasına dahil edilmiştir. Okul öncesi çağına gelmiş bütün öğrencileri bu kapsama almak istiyoruz. Bu konuda İnegöllülerin bizlere yardımcı olmalarının yanı sıra ilgilerini bekliyoruz. İki gün boyunca sürecek şenliğimize tüm İnegöllüleri davet ediyoruz” dedi.

Okul Öncesi Şenliklerini İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediklerini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Okul öncesi eğitimin günümüzde artık çok önemli bir konuma geldiğine vurgu yapan Mehmet Baştürk, “Haydi Minikler Okula” diyerek, İnegöl’deki tüm okul öncesi minik öğrencileri okula çağırdı.

 

Editör: TE Bilişim