'Okullar Hayat Olsun

'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında İnegöl'de, Kaymakamlık, İnegöl Belediyesi, Belde Belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi arasında geçtiğimiz hafta içerisinde imzalanan protokolün ardından, dün okul müdürlerine projenin tanıtımı yapıldı.
Dün saat 10.00'da Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya ile okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Bakanlık tarafından başlatılan projenin Türk milli eğitimine ve İnegöl'e hayırlar getirmesini dileyerek, "Bakanlığımızdan gelen yazıda, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından okullarda başlatılan kursların, ortaya koymuş olduğu güzellikler göz önüne alınarak böyle bir projeye başlanmıştır. Bu proje ile ilçemizdeki tüm okullar, ders olmadığı zamanlarda yada derslerin boş olduğu zamanlarda Halk Eğitim Müdürlüğünün birimidir. Belediye Başkanımız ve Belde Belediye Başkanlarımız ile birlikte birçok konuda kurs açtık. Okulların konferans salonlarını, dersliklerini kullandık. Bu etkinlikler, Valilik, Kaymakamlık makamlarınca alınan olurlar gereği yapılıyordu. Artık proje kapsamında yapılacak. Bana göre, biz projenin yüzde 60’lık kısmını son 2-3 yıldır uyguluyoruz. Sadece İshakpaşa İlköğretim Okulunda 25-30 kurs açtık. Bakanlığımız, bu projenin tüm ülke genelinde uygulanmasını istedi” dedi.
BU PROJE OKUL MÜDÜRLERİMİZLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Saat 16.00’dan sonra okulların kilitlenip, ‘Bu okula bu saatten sonra kimse giremez’ anlayışının artık ortadan kalktığının altını çizen Baştürk, "Artık protokole bağlanarak Okullarımız Hayat Olmaya başlıyor. Belediyelerimizin sorumlulukları daha da arttı. Bu protokol sadece İnegöl Belediyesi ile değil, Belde Belediyeleri ile de yapıldı. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak altyapıyı hazırlayacağız. Belediyeler okul bahçelerinin düzenlenmesi, korunması veya kursun eksiklerini giderme, kurs sonrası temizlik çalışmalarına destek verme gibi çalışmaları yapacak. Orman İşletme Müdürlüğümüz okulların yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması ile ilgili çalışmalar yapacaklar. İlçemizdeki okulların bahçelerinin büyük bir kısmı asfalt yokul bahçelerindeki yeşil alanların arttırılmasını istiyor. Bu konuda da çalışmalar yapılacak. Projenin eksiklikleri zamanla görülecektir. Bunları da hızlı bir şekilde gidereceğiz. Bu projeyi hep beraber uygulamaya geçireceğiz. Bu projenin, yüzde 60'dan yüzde yüzlere çıkarak gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu işin mutfağında okul müdürleri var. Bu projeye sahip çıkarsanız, gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 
Konuşmanın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, okul müdürlerini proje hakkında sinevizyon yardımı ile bilgilendirdi 

Editör: TE Bilişim