Milli Eğitim Bakanlı

-İnegöl Genelindeki Toplam 87 Okul, 'Okullar Hayat Olsun' Projesi Kapsamında Vatandaşın Hizmetine Açılıyor-

OKULLAR HAYAT OLUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman İşletme ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan 'Okullar Hayat Olsun' projesi İnegöl'de uygulanacak. İnegöl'de faaliyet gösteren okullar, bu proje kapsamında sadece öğrencilerin ve öğretmenlerin değil, artık vatandaşların da hizmetinde olacak. 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında İnegöl'de, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında kısa süre içerisinde protokol imzalanacağı bildirildi. Eğitim öğretimin tek adresi olan okullar, artık vatandaşların eğitimine de katkıda bulunacak.

OKULLAR HAYAT BOYU ÖĞRENME MERKEZİ OLACAK

İnegöl’deki tüm okulların, 'Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer 'hayat boyu öğrenme merkezi' ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren 'yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

OKULLAR VATANDAŞA AÇILACAK

Bu çerçevede belediyelerle işbirliği yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans salonları, spor salonları ve okul bahçeleri toplumun hizmetine açılacak. Orman işletme Müdürlüğü, Belediye ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak, okulların fiziki yapılarına uygun projelere göre, okul bahçelerinin de yeniden düzenleneceği, peyzaj ve tasarımı yapılarak ve ağaçlandırılarak öğrencilerin, mahallelinin ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirileceği ifade ediliyor.

PROTOKOL İMZALANACAK

Proje kapsamında en kısa süre içerisinde İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak, çalışmaların başlayacağı bildiriliyor.

PROJE TAKVİMİ

Proje kapsamında oluşturulan takvimin içerikleri ise şöyle, "Okul müdürleri ile toplantı yapılarak, okulların okul saatleri dışında, derslik, bilgisayar laboratuarı, salon, atölye, işlik ve spor salonlarında, okuma-yazma, sosyal, kültürel ve mesleki kursların açılmasının sağlanması için çalışmaların yapılması. 0-18 yaş aile eğitimi kurslarının İstaş-Kentaş İlköğretim okulu, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu, Şakirlakşe İlköğretim Okulu, Çeltikçi İlköğretim Okulu, 80. Yıl İlköğretim Okulu ve Turgutalp Anadolu Lisesinde açılması. Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu, İstaş-Kentaş İlköğretim Okulu, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Şükrü Nailipaşa İlköğretim Okulu, Dipsizgöl İlköğretim Okulu, 100. Yıl İlköğretim Okulunda giyim ve el sanatları kurslarının açılması. İlçe merkezi olması nedeniyle İshakpaşa İlköğretim Okulu, Vehbi Koç İlköğretim Okulu, Turgutalp Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi binalarına, proje kapsamında daha yoğun olarak öncelik verilmesi. Okulların bahçe ağaçlandırılmalarında Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme ve seminerler düzenlenmesi. Okullarda mesai saatleri dışında engelliler için, engellilerin okullarla tanışması için belediye ile işbirliği yapılarak, engellilere yönelik kurslar açılması. Sağlık kuruluşları ile işbirliği içinde okullarda velilere yönelik, kalp hastalıkları, kanser, sigaranın zararları, bulaşıcı hastalıklar, hijyen, ilkyardım ve benzeri konularda seminerler düzenlenmesi. İlçe merkezindeki 30 İlköğretim Okulu ve Lisede, toplam 125 kurs, Halk Eğitimi Merkezi ve Okul Müdürlükleri işbirliğinde açılmış, devam etmekte olup okul ve kurs sayılarının artırılması."

 

Editör: TE Bilişim