Devlet Hastanesinde

-Devlet Hastanesinde Dün Acil Servisin Dışındaki Hiçbir Birimde Sağlık Hizmeti Verilmedi-
Gaziantep'te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan'ın, vefat eden bir hastasının yakını olan 17 yaşındaki M.G. tarafından öldürülmesinin ardından, tüm Türkiye'de olduğu gibi dün İnegöl'de de doktor ve sağlık çalışanları, şiddete dur demek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.
Acil Servis hariç tüm polikliniklerin hizmet vermediği eylemde, dün saat 12.00'de sağlık çalışanları, Atatürk Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İnegöl Devlet Hastanesinde ve Aile Hekimliklerinde görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarının katıldığı eylemde, anıt önünde Gaziantep’te yaşanan şiddet olayında hayatını kaybeden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan ve tüm sağlık şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Sağlık çalışanlarının ellerinde 'Yeter Artık', 'Şiddet Varsa Sağlık Yoktur' ve 'Şiddet İnsanlık Suçudur' pankartlarıyla katıldığı eylemde bir konuşma yapan  İnegöl Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Feridun Öğütçü, sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet eylemlerini herkesin gözlemlediğini belirterek, "Ben şahsen bunu, son 10 yılda uygulanan sağlık politikalarına bağlıyorum. Yani hekim haklarını hiçe sayan, sağlık çalışanlarının haklarını hiçe sayan, bunun karşısında herkesi haklı gören bir anlayışla ancak buralara geliriz. Bunun sonucunda da oluşacak şeyler bunlar. Bundan sonra daha da kötülerini inşallah görmeyiz diyorum. Bütün arkadaşlar birlik olursak, bunun önüne geçebiliriz. Birlikten başka bu aşama da yapabilecek hiçbir şey yok. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.
Eyleme katılan sağlık çalışanları adına konuşan Öğütçü, "Şuan İnegöl Devlet Hastanesinde tüm poliklinikler çalışmıyor. Bu bir günlük bir eylem. Sağlık çalışanlarına ve hekimlere karşı bu tür eylemler yapılıyor ama sağlık çalışanlarımızın duyarlılığı sayesinde bir çok olaylar engellenmiş oluyor. Piyasada bir çok psikopat var. Bunlara çoğu zaman engel olamıyoruz. Sonuçta bunu sağlayan, uygulanan politikalardır. Hekimi güçsüzleştirdiğiniz zaman, sağlık çalışanlarını güçsüzleştirdiğiniz zaman, insanlarda bize gelip her türlü hakareti yapabiliyorlar ve kendilerini haklı görüyorlar" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, eyleme katılan doktor ve sağlık çalışanları sessizce dağıldılar.

 

Editör: TE Bilişim