Ayakkabıcılar Çarşıs

Ayakkabıcılar Çarşısında meydana gelen yangında işyerlerini kaybeden esnaflara destekle ilgili olarak, 'Önemli Olan Tedavi Etmek' başlığıyla gazetemizin sürmanşetinde yer verilen köşe yazısını okuyan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün Gazetemizin sahibi ve Sorumlu Genel Yayın Müdürü, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Milletvekili Hüseyin Şahin, yangın felaketi sonucunda zarar gören dükkanların yıkılarak yerine yeni işyerlerinin yapılması için Belediyenin ön çalışma başlatarak, işyerlerini yıkıp, arsayı temel atma durumuna getirdiğini hatırlatarak,  İnegöl Belediyesinin  esnaflara desteğinin yanı sıra kendisinin de  Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden destek talep edeceğini kaydetti. Daha önce de İnegöl'de yangın sonucunda dükkanları zarar gören esnaflara yönelik yardım kampanyaları düzenlendiğini hatırlatan Milletvekili Şahin, "Gerekirse şimdi de aynı şekilde bir yardım kampanyası düzenleriz" dedi.

Ziyaret sırasında Bursa Valisi Şahabettin Harput'la, konu ile ilgili bir telefon görüşmesi de yapan Milletvekili Şahin, "İnegöl Kaymakamlığımız bu konuda bir çalışma yapıp, Valiliğe gönderecek. Valimiz, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğüne de yazıları gönderip, esnaflarımız için yardım talebinde bulunacak. Dükkanları yanan esnaflarımızın, devletini milletini seven küçük esnaflar olduklarını bildiğim için, konuyu bizzat Ankara'da kendim takip edeceğim. Her iki kurumdan da esnaflarımıza destek sağlanması hususunda gerekli çalışmayı başlatacağız. İtfaiye Müdürlüğümüz yangın raporunu hazırlayıp, Kaymakamımıza gönderecek. Kaymakamımız da acilen Valiliğe gönderdikten hemen sonra Valiliğimiz, konuyu Ankara'ya iletecek. Bu başımıza gelen felaketin, rahmete ve berekete dönüşmesi için çalışacağız. Biz biliyoruz ki, tan yerinin ağardığı vakit, karanlığın en zifiri olduğu vakitten sonraki vakittir. Cenab-ı Allah her karanlıktan sonra insanlara aydınlık vermiştir" şeklinde konuştu.

GEREKİRSE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIRIZ

İnegöl halkının hayırsever, yardımsever olduğuna dikkat çeken Şahin, "İnegöl halkı toplumsal dayanışmayı sever. Bunun geçmişte örneklerini onlarca değil, belki de 100'lerce gördük. Sanayide, çarşıda bir çok esnafımızın başına bir felaket geldi. Siz de Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak, aynı zamanda bir esnaf olarak şahitsiniz bu olaylara. Bu gibi felaketler sonucunda esnaflara yardım noktasında, siz de yayın kuruluşunuzla yardımları desteklediniz. Maddi, manevi destekte verdiniz. İnşallah bunun altından da çok başarılı bir şekilde kalkarız. Belediye Başkanımıza, bu olayı çok çabuk derleyip toparlaması noktasında teşekkür ediyoruz. İnşallah bu hafta sonu İnegöl'e geldiğimizde, Kaymakamımızın Başkanlık ettiği toplantıda da daha serin kanlı nasıl projeler geliştiririz diye görüş alışverişinde bulunacağız. Hep beraber orta ve doğru yolu bulacağız inşallah. Gerekirse işsiz kalan bu insanlarımıza destek için bir yardım kampanyası başlatırız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim