İnegöl ormanlarında yangın olasılık durumlarının takip edildiği Gedikpınar Yangın Gözetleme Kulesi'nde 9 yıldan bu yana eşi ve çocuklarıyla görev yapan 30 yaşındaki Nurşen Turan, olası yangınlara ekiplerin daha kısa sürede müdahale edebilmesi ve yerine daha çabuk ulaşabilmesi için, gün boyunca nöbet tuttuğunu söyledi. Turan, gün boyu 65 bin hektar ormanlık alanı gözlemliyor.

GÜN BOYU ORMANLARI GÖZLEMLİYOR

Eşi 33 yaşındaki Selim Turan, çocukları 7 yaşındaki Zeynep Turan ve 11 yaşındaki Mehmet Turan ile birlikte gözetleme kulesinin altında tahsis edilen evde yaşayan Nurşen Turan, 9 yıldan bu yana kendi isteğiyle 24 saat boyunca kulede görev yaptığını belirterek, “Kendi isteğimle başvurdum. Görevim kabul edildi. 9 yıldan bu yana burada ailemle yaşıyoruz. Sabah erkenden kuleye çıkıyorum, akşam hava kararana kadar gözlem yapıyorum. Ormanlık alandaki yangınların kısa sürede bildirilmesi için gözlemlerimi gün boyu yapıyorum. Herhangi bir süreklilik arz eden duman gördüğümde Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine telsiz vasıtasıyla haber veriyorum. Ekipler, gereken kontrolü yapıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz yıl Domaniç dağlarında yaşanan yangınla alakalı gün boyu gözlemleme yaptığını aktaran Turan, “O büyük yangın söndürülene kadar gözlem yaptım. Günümüz hep burada geçiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim