Türkiye'nin çeşitli illerinden 10 okul ve Azerbaycan'dan 2 okul ile toplam 12 okul, 12 öğretmen ve 68 öğrenci bir e-Twinning Projesi olan "Fikir Atölyesi" projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bursa, Kocaeli, Rize, Bolu, Siirt, Kastamonu, Ordu şehirlerinden ve Azerbaycan’dan iki okulun katılımı ile devam ettirilen projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. "Her çocuk özeldir ve içinde kapağının açılmasının beklediği bir hazine saklar" anlayışla yola çıkılmış olan fikir atölyesinde, çocuklar toplumsal sorunları ele alarak araştıran sorgulayan ve fikirlerine hayat veren bireyler olarak toplumda bizde varız diyorlar. Öğrencilere hayallerini özgürce ifade edebilme ve ürün tasarlama imkanı sunan fikir atölyesinde; öğrencilerin yaratıcılık, girişimcilik, öz yeterlilik, eleştirel düşünme gibi 21.yüzyıl becerilerinin gelişimine katkı sağlanıyor.

Ocak ayında başlayan projede şimdiye kadar "Zorbalık", "Su" ve “Tüketim “temaları işlendi. Çocukların harika çalışmalara imza atmış olduğu projede, öğrenciler röportajlar gerçekleştirdi. Gazeteci olup haber sunan öğrenciler, kamuoyunu bilgilendirici kamu spotları çekti. Çeşitli web 2.0 araçları kullanarak animasyon ve kısa filmler hazırlandı. Temalara dikkat çekmek ve farkındalık uyandırmak amacıyla afişler hazırladı. Proje ortaklarından Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ahmet Salih Özer çocukların ilhan kaynağı olduğunu, Fikir Atölyesi Projesinin de çocukların yeni fikirler geliştirmesi ve uygulaması açısından büyük fırsatlar yaratıldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim