22 Kasım’da yapılan kongre ile göreve seçilen Oylat Doğa Koruma Derneği yeni yönetimi, protokol ziyaretlerine başladı.

İlk ziyaretini Belediye Başkanı Alper Taban’a yapan dernek yönetimi, daha sonra Kaymakam Şükrü Görücü’yü ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Yapılan ziyaretlerde dernek hakkında bilgiler verilirken, yapılan ve yapılacak çalışmalar için protokolden destek istediler.

Ziyaretlerde ayrıca Oylat Doğa Koruma Derneği önümüzdeki dönemde yaban hayatın korunması için yapılacak çalışmalar ile çeşitli fidan dikme faaliyetlerinin yanında doğanın korunması ve yaşatılması için bir takım farkındalık faaliyetleri yapılacağı görüşüldü. 

Başkan Sabri Şen, “Dernek olarak, yaşadığımız İnegöl’e katkıda bulunmak istiyoruz ve bu tip faaliyetler ile siz yöneticilerimizin önderliğinde diğer dernek ve odalar ile birlikte önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

Şen, ziyarette özellikle Oylat İnegöl’ün göz bebeği olduğu için o bölgede gerek hizmet standartlarının, gerekse doğa için önleyici tedbirlerin gelecek adına önemi tartışıldı ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldığını ifade etti. Şen, “Bu amaç ile gerek Kaymakam beye, gerekse belediye başkanımıza dernek olarak projeler üretip kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ve kendileri de bize gerekli desteklerin sağlanacağını belirtmişlerdir. Birlik ve beraberlik içinde daha yaşanabilir bir İnegöl için, kentlilik bilinci ve birlikte yaşama kültürü gibi kavramlar konuşuldu ve bunlar için sosyal projelere şehrimizin ihtiyacı olduğu belirtildi” dedi.

Editör: TE Bilişim