2010 yılı Aralık ay


2010 yılı Aralık ayı meclis toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oy birliği ile kabul edilen Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddesinde ücretli otopark sistemi (PARKOMAT) önümüzdeki pazartesi günü start alacak.

Dün saat 14.00’de makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl’ün sıkıntılarının başında yer alan trafik yoğunluğu konusuna, önümüzdeki pazartesi günü start verilecek PARKOMAT sistemi ile son vereceklerini bildirdi.

Başkan Yardımcısı Şen, İnegöl belediyesi olarak İnegöl’ün sıkıntılarını giderme konusunda çok ciddi bir mesai sarf ettiklerini belirterek, “Trafik konusu, İnegöl’deki en büyük sıkıntılardan birisidir. Hatta ilk akla gelen sorunların başındadır. Belediye olarak İnegöl’ün trafiği konusunda master planı yaptırdık. Bu plan çerçevesinde bazı düzenleme yoluna girdik. Kardeşlik Projesi kapsamında toplu taşımada özellikle ciddi değişiklikler yaptık. Gerçekten Türkiye’de örnek sayılabilecek bir toplu taşıma sistemimiz var. Buna ilaveten yine trafik master planı çerçevesinde şehirdeki trafik yoğunluğunu rahatlatmak adına otopark düzenlemesi çalışmasına start vereceğiz” dedi.

2010 yılının son meclis toplantısında gündeme getirilerek, oy birliği ile karara bağlanan İnegöl’ün Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddesinde ücretli otopark uygulamasına 10 Ocak 2011 Pazartesi günü başlayacaklarını bildiren Yusuf Şen, “İnegöl gerçekten dar alana sıkışmış, önemli ticari merkezleri belli yerlerde olan insanların sürekli ziyaret etmek durumunda kaldığı 3 caddede  parkomat sistemini uygulayacağız. Kısa bir süre önce yaptığımız ihaleyi, Parktur Otopark sistemleri Ltd. Şti. kazandı. İnegöl Belediyesi adına da gerçekten çok önemli bir kazanım. Çünkü, firma aylık 19 bin 200 TL kira bedeli ödeyecek. Yine bu sistemde 25 personel çalışacak. Çalışanların tamamı tek tip elbise giyecek ve SSK’lı olacaklar. Personelin kontrolü belediyemiz tarafından yapılacak. Böyle geniş çaplı bir uygulamaya önümüzdeki Pazartesi günü start vereceğiz” dedi.

BROŞÜR DAĞITILACAK

Şen, Parkomat sistemi ile alakalı bilgilendirmek için vatandaşlara broşürlerin dağıtılacağını söyledi.

YARIM SAATLİK PARK ÜCRETİ 1.5 TL

Parkomat sistemindeki, parklandırma ücretleri hakkında bilgilendirme yapan Şen, “Söz konusu üç caddemiz de yapılacak parklanma uygulaması kapsamında, 30 dakikanın ücreti 1.5 TL, 30 dakika ile 60 dakika arası 2 TL, 60 dakika ile 120 dakika arasında 3 TL, 120 dakikadan sonra da her saat için 1 TL ilave otopark ücreti alınacaktır. Nuri Doğrul caddesinde yapılan uygulamada ücret 1.5 TL’idi ama süre takibi olmadığı için araçların park yerinde ne kadar durduğu tartışma götürür bir durumdaydı. Kaldı ki, bu caddelerde bazen günlerce aynı araç duruyordu. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşanıyordu” dedi.

AÇIK OTOPARKLAR DA ÜCRETLİ OLACAK

İnegöl Meslek Yüksekokulunun eski yerindeki açık otopark ile Uzun sokak arkasındaki otopark alanlarının da artık ücretli hale geldiğini de söyleyen Şen, “Buradaki ücretlendirmeler ise, iki saatlik park ücreti 1.5 TL, iki saatten sonrada tüm gün boyunca 2.5 TL’dir” diye konuştu.

YAZ-KIŞ TARİFESİ

Kış ve yaz döneminde ise uygulamaların saatlerinde ufak bir değişme olacağına işaret eden Şen, “Kış döneminde sabah saat 08.00’den akşam 18.00’e kadar, Cumartesi günleri de dahil olmak kaydıyla ücretlendirme yapılacak. Yaz döneminde sabah saat 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar ücretli olacak. Her iki tarife saatleri dışında ve Pazar günleri ücret ödenmeyecek. Bu yeni uygulamaların çok sağlıklı uygulama olduğunu hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim