Meslek tanıtım programında çocuklara şapka ve balonlar hediye edilirken, özel videolar ve gerek trafik gerekse gündelik hayatta uymaları gereken kurallarla ilgili sinevizyon ve çizgi filmler izletildi.

TALEP EDEN TÜM KURUMLARA EĞİTİM VERİLİYOR

İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli Baş komiser Gökhan Genç, “Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimizin rutin faaliyetleri arasında bulunan meslek tanıtımları konusunda bu kurum da Kaymakamlığımıza müracaat ederek polislik mesleğinin tanıtımını istemişler. Benim de çocuklarım bu eğitim kurumuna geliyor. Asıl organizasyonu yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimizdir. Amaç, polislik mesleğini tanıtmak, bugüne kadar polisle diyaloga girmemiş yavrularımıza Emniyet Genel Müdürlüğümüzün hazırlayıp Toplum Destekli Polislik birimlerine gönderdiği 3-4-5 yaş grubuna özel eğitim sunularını izletiyoruz.  Yine Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin hediyelerini takdim ediyoruz. Bir saat süreyle çocuklarla hoşça vakit geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Boş komiser Genç, “Burada sadece mesleği tanıtmıyoruz, trafikle ilgili anlayabilecekleri lisansa önemli bilgileri aktarıyoruz hem de genel asayişe yönelik çocuklarımıza tanımadıkları kimseden yiyecek-içecek almamaları, tanımadıkları kimsenin arabasına binmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. 3 yaşındaki çocuklar bile söylediklerinizi fevkalade anlayıp muhakeme etme yeteneğine sahipler. Onlarla eğleniyoruz, polis şarkıları söylüyoruz, polislere özel hazırlanan klipleri izletiyoruz, trafik kurallarını içeren çizgi filmleri izletiyoruz. Akabinde hediyelerini dağıtıp kurumumuzdan ayrılıyoruz. Arkadaşlarımız yıl boyunca nereden talep olursa o kuruma gidip ellerinden geldiğince organizasyonu yapmaya gayret ediyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim