İki dönemdir başarılı bir şekilde sürdürdüğü Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevini, 8 Aralık´ta Genel Başkan Temel Karamollaoğlu´nun katılımı ile gerçekleştirilecek olan genel kurulda Başkan adayı Hasan Eroğlu´na devredecek olan Ertan Sütçü, İnegöl´de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelerek, İnegöl´ün gündemini değerlendirdi.

YEREL BASINIMIZI ÖNEMSİYORUZ

SP İnegöl İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ve 8 Aralık´ta yapılacak kongrede başkanlığa aday olan Hasan Eroğlu´nun katıldığı kahvaltının ardından bir konuşma yapan Başkan Ertan Sütçü, “İki dönemdir ilçe başkanlık vazifesini yürütmekteyiz. 8 Aralık tarihinde, Kültür Park içerisinde bulunan Kapalı Spor Salonunda 7. olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. İnegöl´de görev yapan basın mensuplarının özellikle iki dönemdir yaptığı fedakarca çalışmalar var. Biz ne zaman çağırsak, hepiniz geldiniz, destek verdiniz. Biz yerel basınımızı önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Bu çerçeve içerisinde sizlerle ilçe başkanı olarak son kez buluşmayı arzu ettik. Tabii bir araya gelmişken de, tekrar düşüncelerimizi tazelemekte, paylaşmakta ve sizin aracılığınız ile İnegöl´e yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum” dedi.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL´ÜN MENFAATLERİ

Başkan Ertan Sütçü, “Saadet Partisi İnegöl ilçe teşkilatı olarak birinci önceliğimiz İnegöl´ün menfaatleri geliyor. Bu menfaatleri de hak ölçülerini göz önünde bulundurarak, tutumlarımızı, davranışlarımızı İnegöl´ün menfaatini öne koyarak yapmaya çalıştık. Bu kapsamda hiçbir görüşü ötelemeden, İnegöl´ümüzün daha iyiye gidebilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Bunu zaman zaman belediyede dile getirdik. Belediye meclis üyeliği bizde olmamasına rağmen bile belediye sorumlumuzu belirleyerek yapılan her toplantıda orada bir arkadaşımızı görevlendirerek, gündemi yakinen takip ettik. Bununla ilgili sorunlarımızı, çözüm noktasında sunmayı önemli bulduk” dedi.

İNEGÖL´ÜMÜZ İL OLACAKTI

“İnegöl il olmayı çoktan hak ediyor” diyen Sütçü, “Biz bunu söylemde bırakmadık, milletimize bize yetki verdiğinde rahmetli Erbakan hocamız Başbakan olduğunda, Sani Konukoğlu Cami´nin temeli atılırken, İnegöl inşallah 81 yada 82 olacak sözünü vermişti. Bugün göreve devam etmiş olsaydı, İnegöl´ümüz il olacaktı. İl olamamanın getirmiş olduğu bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Büyükşehir´e bağlanmamız bizi birçok sorunla karşı karşıya bıraktı. Üç dönemdir iktidarda olmuş olmasına rağmen mevcut partiden istediğimiz hizmetleri alamadık. Bizlere seçim sonuçları neticesinde yerelde aynı partinin olması, Bursa´da aynı partinin olması, iktidarda aynı partinin olmasıyla İnegöl´e büyük bir kazanım sağlayacaktır sözünü verdiler. İnsanlar gönlünde ki partiye değil de, mecburi konulan istikameti tercih etmek zorunda kaldı. Yaptığımız anketler sonucunda İnegöl´de Saadet Partisi´ne oy verebilecek potansiyelin yüzde 70 olduğunu gördük. Ama bu mecburi istikamet yüzünden iktidar partisine yönelmiş duruma. İnegöl´de de oyları bu partiye vermemiz lazım ki, hizmet gelsin deniyor. Peki hizmeti alabildik mi, şuan mutlu muyuz, hayır değiliz. Çünkü doğru yönetilemedik, anlayış ve zihniyet değişmedi. Biz Refah Partisi döneminde belediyeyi aldığımızda, ‘Halka hizmet Hakk´a hizmettir´ dedik. Bunu söylemlerde bırakmadık. Tüm teşkilatları ile belediye personeli gibi çalışarak bir milli görüş destanı ortaya koyduk. Bu bir zihniyet meselesi. Bu anlayışın daha sonra yerine gelmediğini gördük. Bizim millet olarak kişilere odaklı bir anlayış içerisinde olmamızdan ötürü hep yanıldık. Bizi bir anlayış, bir zihniyet yönetiyor. Bu anlayış ve zihniyet kişilerden çok daha önemlidir. Bu nedenle İnegöl hak ettiği hizmeti bugüne kadar alamadı” diye konuştu.

EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ İSTİŞARE

“İnegöl´ü doğru yönetmek istiyorsak, istişareye önem vermemiz gerekiyor” diyen Başkan Ertan Sütçü, “İstişarenin yapılmadığı çalışma başarılı olamaz. Bugün hangi konuyu ele alırsak alalım, iktidarda olan arkadaşlarımız istişareyi istenilen düzeyde gerçekleştiremediler. Bunu kabul edersiniz veya etmezsiniz, sonuç itibariyle İnegöl´de hepimiz birlikte yaşıyoruz. Farklı görüşlerin dikkate alınması gerekiyor. Ben belediye başkanı olsaydım, başta siyasi partiler olmak üzere, STK´lar, basın mensupları ve konusunda uzman kişiler ile orta ve uzun hedefli bir takım çalışmalar ortaya koyar, bunu halkımızla paylaşırdım. Bu yapılamadı. Bugüne kadar bununla ilgili bir çalışma görmedim. Bizim en büyük ihtiyacımız demek ki, istişareymiş. İshakpaşa Cami´nin etrafında ki uygulamada, ilgili isimler ile görüştüğümüz de, görüşlerin alınmadığını görüyoruz. Siz kimin görüşünü aldınız da, neye göre adım atıyorsunuz? Neden lüzumsuz hareketler içerisine giriyoruz. Bu bizi her geçen gün çıkmaz bir sokak haline getiriyor. Örneğin şuan ki Devlet Hastanesi. Devlet hastanesi projesi güzel bir proje, biz hastaneye değil, yerine karşıydık. Bugün geldiğimiz noktada bunun yanlış olduğunu hep beraber görüyoruz. Garaj konusu için dedik ki, bugün bunu 20 metre öteye taşıyorsunuz ama yarın tekrar yıkıp-yapma ihtiyacı olacak. Çünkü İnegöl büyüyen bir şehir. Tüm trafik unsurları göz önüne alınarak daha uygun bir yerde yapılmasını istedik, dikkate alınmadı. MER-PA ile ilgili dönemin Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a tek proje sunan parti olduk. Bugün baktığımızda, sorunu çok rahat görebiliyoruz. Hala otopark sıkıntısı, trafik sıkıntısı var. Pazarın altına kapalı otopark yapılırdı. Yoldan gelip geçenler meyve satabileceğimiz çalışmalar yapılması gerekirken, böyle bir çalışma yürütülemedi. Bugün büyük bir konferans yapmak istesek nerede yapacağız? Merkezde 150 kişilik bir konferans salonu bize yeter mi? Merkez düzeyinde bir konferans salonuna ihtiyacımız var. Bu anlamda bin-bin 500 kişilik bir konferans salonumuz yok” dedi.

İNEGÖL İSTENİLEN YERE GELEMEDİ

İnegöl´ün yereldeki sorunlarıyla ilgili hiç geri adım atmadıklarını belirten Başkan Sütçü, “İnegöl sevdalıları olarak, tüm bu görüşlerin dikkate alınması gerekiyordu. Bunlar dikkate alınmadığı için İnegöl istenilen yere gelemedi. Hava kirliliğini aşamadık, Uludağ´ın eteklerinde yaşıyoruz ama hala damacanalarda su içiyoruz. İnegöl´ün bisiklet kullanımı artması gerekirken, bisiklet binenler başlı başına bir sorun. Kaldırımda dahi yürünemezken, bisiklet ile nereden yürüyeceksiniz? 15 yıldır iktidardasınız. İnegöl´ün ana arterleri ile ilgili deyin ki şurası değişti. Hükümet kavşağındaki bir misafirinizi araba ile nasıl Ziraat Bankası istikametine getireceğiz, hangi çıkmaza sokacağız. Şehri biz doğru planlayamadık. Kentsel dönüşümün en çok ihtiyaç olduğu dönemdeyiz. Bana söyleye bilir misiniz, kentsel dönüşümle ilgili şu planlarımız vardır. Halkımızın 5-10 yıl içerisindeki yapılacaklar ile ilgili bilgi sahibi olması gerekmiyor mu? Bugün vatandaşımız bana şunu soruyor; Ahmet Türkel Çevre Yolunun diğer tarafındaki araziler imara ne zamana geçecek? Herkes bir beklenti içerisinde. Halbuki biz orayı çevre imar yolu olarak düzenlemedik mi? Çevre imar yolu denmiş olmasına rağmen, dolambaçlı rant yoluna çevirmedik mi? Tüm bu geçmişi iyi hatırlamak gerekiyor. Biz İnegöl Belediye Başkanımızın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından dolayı memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Bundan rahatsız değiliz. Fakat, kişisel bazdaki ilişkilerimiz ile mevcut yapılanları değerlendirdiğimizde, İnegöl bugüne kadar bu başkanımız ile doğru yönetilemedi. İnşallah Bursa´yı daha doğru yönetir ama isimlerin belli bir yere gelmesi bir şeylerin çözüleceği anlamına gelmez. Biz zihniyet değişikliğine bakıyoruz. Bu değişirse İnegöl´de hizmet alır. Bursa´da hizmet alır. Hava kirliliği, su, altyapı, trafik ve otopark İnegöl´ün sorunlarıdır. Yerelde ve genelde aynı partisiniz ama bir türlü koordine olamıyorsunuz. Kurumlar arasındaki koordinasyonu da sağlayamadınız. Sağlayamadığınız için yap-boz belediyeciliği bugüne kadar devam ettirdiniz. Biz her zaman İnegöl´ün menfaatleri doğrultusunda hangi hizmet yapılacaksa o hizmetin yanında olacağımızı belirtmek isterim. Bizim anlayışımızda bu millete yapılacak olan hizmetin, bu dünyada da, ahirette de karşılığının alınacağı görüşündeyiz. Bizim inancımız doğrultusunda hizmet yapmaya devam ederiz. Geçmiş dönemlerdeki çalışmalarda bunun ispatıdır. Başkanlığım dönemimde 5 seçim geçirdim. İki genel, bir yerel, bir Cumhurbaşkanlığı ve birde referandum geçirdim. Özellikle yerel ve genel seçimlere baktığımızda en fazla çalışan Saadet Partisi´dir. Biz hemen seçimin ertesi günü çalışmalara devam eden bir partiyiz. İnegöl´ün hak ettiği değeri almasını istiyorsak, Saadet Partisi anlayışına daha çok gerek olduğunu belirtmek istiyorum. İki dönemdir yerel basının ne kadar hizmet ettiğine ben şahit oldum. Bizlere gereken önemi ve değeri verdiler” dedi.

İL YÖNETİMDEN GÖREVE DEVAM EDECEĞİM

Başkan Ertan Sütçü, “8 Aralık Cuma günü saat 19.30´da gerçekleştireceğimiz kongremize Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu bey iştirak edecek. Bundan sonraki süreçte İl Yönetim Kurulu üyesi olarak devam edeceğiz. Alinur Başkan Büyükşehir Belediye başkanı oldu ama orada kendini rahat hissetmesin, il yönetim kurulu üyesi olarak oradaki çalışmalarını takip edeceğiz" diye konuştu.

YÜKÜMÜZÜN AĞIR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkan Adayı Hasan Eroğlu ise, “8 Aralık tarihinde saat 19.30´da 7. Olağan Kongremizi icra edeceğiz. Bu kongrenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ben 1980 İnegöl doğumluyum. İnegöl İmam-Hatip Ortaokulunu bitirdikten sonra, liseyi açıktan bitirdim. Şuanda işletme yönetimi mezunuyum. Bu şerefli görevi almaktan mutluluk duyuyorum. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Görevimizi hakkıyla yerine getirmeye Cenab-ı Allah inşallah nasip eder. Bizim çalışmalarımız ile Saadet Partisi´nin hak ettiği yere gelmesini Cenab-ı Allah inşallah nasip eder. Amacımız bu görevde, toplumdaki kutuplaşmayı önlemek. Bizler bunun farkındayız. Saadet Partisi bu toplumun kutuplaşmasını önlüyor. Bu süreçten sonra önümüzdeki çalışmalar ile meclise girerek ülkemizdeki sevgi ve kardeşliği sağlayacaktır. Buna inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim