23 Nisan Ulusal Egem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92'nci yılı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen Resim ve Şiir yarışmasında derece giren öğrencilere, dün düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Dün saat 15.00'de Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Çetinkaya, Mustafa Karaarslan ve Özer Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk,  23 Nisan ile ilgili etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Öğrencilerimiz güzel bir şekilde bayrama hazırlanıyorlar. Önümüzdeki Pazartesi günü saat 10.00'da ilçe stadyumunda kutlayacağımız törene tüm ilçe halkını davet ediyorum. Bayram ile ilgili okullarımızda etkinliklerimiz devam edecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda eğitim gören öğrenciler arasında Resim ve Şiir yarışması düzenledik. Okullar ilk başta kendi aralarında dereceye giren öğrencileri belirledi. Daha sonrada finalde derece alanlar belirlendi. Derece alan öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. 23 Nisan Bayramı ile ilgili eserler hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 32 bin öğrenci arasında dereceye girmek çok önemlidir. Dereceye giren bütün öğrencilerimizi kutluyorum.  Çocuklarımız bayramı dolu dolu yaşacaklar. Bu yıl dış ülkeden iki grup öğrencimiz olacak. Onlarda bayramımıza renk katacaklardır. Yabancı öğrenci grupları bizim öğrenci gruplarımız ile birlikte gösteri yapacaklar. Bu bayram sadece Türk çocuklarının değil, bütün dünya çocuklarına armağan edilmiştir" dedi.
Konuşmanın ardından İlköğretim Okulları 1, 2 ve 3'ncü sınıflar arası 23 Nisan konulu Resim Yarışması birincisi İshakpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Şimşek, ikinci Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu öğrencisi Berranur Tancan, üçüncü ise Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Özbay’a, İlköğretim Okulları 4 ve 5'nci sınıflar arası Resim yarışması birincisi Özel Safvet İlköğretim Okulu öğrencisi Dilara Aydın, ikincisi Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu öğrencisi Zülal Atar, üçüncüsü Sinanbey İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Akaslan'a, İlköğretim Okulları 6, 7 ve 8'nci sınıflar arası 23 Nisan konulu Şiir yarışmasının birincisi 'Bugün 23 Nisan' adlı eseri ile Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu öğrencisi Kader Batır, '23 Nisan Çocuk Bayramı' adlı eseri ile yarışmanın ikincisi Özel Safvet İlköğretim Okulu öğrencisi Semanur Karanlık, 'Geleceğin umutları' adlı eseri ile yarışmanın üçüncüsü olan Şakirlakşe İlköğretim Okulu öğrencisi Sevgi Şimşek'e teşekkür plaketleri takdim edildi.
Ayrıca dereceye giren tüm öğrencilere birer kitapta hediye edildi.

 

Editör: TE Bilişim