Geçtiğimiz günlerde

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri kongre ile göreve gelen Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Kaplan, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
“Belediye Başkanımız kongremize katılarak hem şahsımı hem de derneğimizi onurlandırmıştır” diyerek sözlerine başlayan Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Kaplan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kongreye katıldığı için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kısa süre önce coşkulu bir kongre gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu kongre neticesinde Salim Kaplan ve arkadaşları yeni dönemle alakalı görevlendirildiler. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Derneklerin, kültürlerin örf, adet, anane ve folklorunun yaşatılması için oluşturulmuş mekanlar olduğunu belirten Başkan Aktaş, bu manada Rumeli Türkleri Kültür Derneğinin yıllardır başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.
Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden, kardeş şehir Mitroviça’da iftar çadırlarının açılması, folklor ve benzeri faaliyetlerin yapılması noktasında destek gördüklerini belirten Aktaş, “Ben kendilerine, emeği geçenlere, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de yapacakları hayırlı çalışmalarda her zaman yanlarında olacağız. Maddi ve manevi büyük fedakârlık gerektiren bu organizasyonda görev alan tüm arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim