Belediye Meclisinin


Belediye Meclisinin dün gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantısında, gündemde yer alan 13 ve 14'ncü maddeler birbirine bağlantılı olduğu için birlikte görüşüldü. İlk olarak S plaka konusundaki katılım ücretlerinin taksitlendirmeleri 3 aydan 6'ya yükseltilerek, 14'ncü madde 13'ncü madde de yer alan toplu taşıma araçları yönetmeliğine eklendi.

Konu ile ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yönetmelik geçen ay meclise gelmişti. Başka Belediyelerden alıntılar yapıldığı için bazı maddelerle ilgili Belediye Meclis üyemiz Ahmet Kara'nın ikazları olmuştu. Bu doğrultuda arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Korsan servis araçlarının önlenmesi, Belediye tarafından bir kereye mahsus olmak üzere açılan ihale neticesinde servis taşımacılığı hakkını elde etmiş kişilerin, en geç iki ay içerisinde katılım ücreti ödemesi kaydıyla S plaka takma hakkına sahip olacaktır. Geçen ayki mecliste katılım ücretinin peşin ödemesi halinde 8 bin TL, 3 taksit halinde ise 9 bin TL olarak belirlemiştik. Bize Şoförler ve Otomobilciler odasından bir dilekçe geldi. Dilekçede bu taksitlerin 6'ya çıkarılması isteniyor. Taksitlendirmeler Mayıs ayı sonunda başlayıp takip eden aylarda ödemeler yapılacak. 3 taksitti şimdi 6 taksite çıkarılmasını istiyorlar. Bizim için bir mahsur yok. İlk peşin ödeyeceklerse Mayıs ayı sonuna kadar, taksitle ödeyeceklerse yine mayıs ayı sonunda ilk taksitlerini ödeyerek, taksitlendirmeye başlayacaklar. S plaka dönüşümü konusunu onaylayıp, 13'ncü maddede yer alan toplu taşıma yönetmeliği içerisinde yerleştireceğiz" dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasının ardından S Plaka taksitlerinin 3 aydan 6 aya çıkarılması Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim