Özel Safvet Koleji,


Özel Safvet Koleji, Ulusal E-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatında,  “Kelebeklerin Dünyası” adlı çalışmasıyla web tasarım dalında  Türkiye Birincisi olarak altın  madalya aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Fatih Eğitim Kurumlarının koordinatörlüğünde bu yıl İstanbul’da 7. si düzenlenen ‘E-Dream Ulusal Bilgisayar Proje Olimpiyatı’ finali 30 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’da yapıldı.  Olimpiyatta Özel Safvet Koleji, Türkiye Birincisi olarak Altın Madalya kazandı.

E-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı'nda Türkiye genelinde 78 ilden başvuru yapan 1016 okulun 2 bin 150 projesinin değerlendirildiği ön eleme sonuçları ile 70 proje finale kaldı. “Web Tasarım” kategorisinde yarışan Özel Safvet Koleji öğrencisi Emre Tosun, Altın Madalya kazanırken, Türkiye birincisi ödül olarak da  taşınabilir bilgisayarın sahibi oldu.

2 bin 150 projenin katıldığı yarışmada web tasarım dalında Altın Madalya alan Emre Tosun’un, kelebeklerin dünyasını tanıttığını belirten Özel Safvet Koleji Bilgisayar Öğretmeni İhsan Ünlü, “Binlerce projenin katıldığı yarışmada ilk elemeyi geçince madalya alacağımıza inanmıştık. Çünkü, öğrencimiz Emre Tosun geçen yılda aynı yarışmada  ‘Bambaşka Bir Dünya - Arılar Dünyası’ tasarımı ile üçüncü olmuştu. Bu sene birinci olacağımıza inancımız tamdı ve öğrencimiz birinci olarak bizleri çok mutlu etti” dedi.

Editör: TE Bilişim