Tüm Türkiye’d


Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu sene 1.sınıfa başlayan İnegöl Safvet Koleji öğrencileri  okumayı öğrenmelerinin sevincini aileleri ile paylaştı. Sevinçleri yüzlerinden okunan öğrenciler, hazırladıkları şiir ve kısa oyunlarla anne ve babalarına duygu dolu anlar yaşattılar. Ve program sonunda okuma şampiyonları olarak  hak ettikleri altın madalyalarını aldılar.

Sahne performansları ile adeta yıllardır sahnedeymiş gibi başarı gösteren öğrencilerin programları parmak ısırttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrenciler giydikleri rengarenk kıyafetlerle, sahneye “okuma tüneli” adını verdikleri süslenmiş bir tünelden çıkarak geldiler. Okudukları şiir, şarkı ve masallarla da programa renk kattılar. Öğrenciler, okudukları şiir, masal ve şarkıların ardından hep birlikte “okuma pastasını” kestiler.

Pasta kesilmesinden sonra velilere bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Ali Kabukçu, okulların 2010 Eylül ayında açıldığını ve arada geçen tatilleri de çıkınca geriye 2,5 ay gibi bir sürenin kaldığını söyledi. Öğrencilerin Aralık ayı sonunda okumaya başladıklarını hatırlatarak, çocukların bu kadar kısa zamanda okumaya başlamalarının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Ali Kabukçu, “Çocuklarımızın okumayı öğrenmeleri büyük emek ve gayretler sonucunda olmuştur. Bu kadar kısa zaman içinde rahatça okuyup yazabilmelerinde dolayı öncelikle çocuklarımızı tebrik ediyorum. Onlar hayatlarının en önemli başarılarından birini gerçekleştirdiler. Onların bu başarıyı elde etmesinde sizinde büyük gayretleriniz oldu, siz değerli velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Kabukçu, “Bugün buradaki öğrenciler okuma yazma öğrenerek, hayatlarında yeni bir sayfa açtılar. Kendilerine okuma yazma öğreten ilk öğretmenlerini de unutmayacaklar. Bu güzel günü hazırlayan ve öğrencilerine okuma yazma öğretip, emek sarf eden öğretmenlerimizi de tebrik ediyor, huzurlarınızda onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1.Sınıflar Zümre Başkanı Zehra Alınlı ise, amaçlarının çocukları hızlı bir şekilde okumaya geçirmek olmadığının altını çizerek, “Çocukların alıcılığı ve sınıfın teknolojik bakımdan donanımının tam olması (akıllı tahta sistemi vb.), bu teknolojinin tam manasıyla kullanılması, eğitim CD’leri ve harf öğretiminde kullanılan klipler, hazırlanan orijinal ödevlerin, öğrenci takip bültenlerinin ve en önemlisi velilerimizin bu konudaki duyarlılığı, çocuklarına yardımcı olmaları, işimizi kolaylaştırdı ve biz kısa bir sürede okumaya geçtik“ dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere, günün anısına hazırlatılan “Okuma Madalyaları”, patlatılan konfetiler eşliğinde takılarak, öğrenci ve öğretmenler birlikte fotoğraf çektirdi. Program, veli ve öğrencilerin hep birlikte “Okuma Pastaları”nı yemeleri ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim