Önceki akşam saat 19.30’da düzenlenen konsere, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde, din görevlilerinden oluşan İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosuna, ünlü mevlithan Ankara Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar konuk olarak katıldı.

Şef Diler Yalaza’nın yönetimindeki İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu programa, ‘Neyleyim Dünyayı Bana Allahım Gerek’ adlı kaside ve ‘A Sultanım Sen Var İken’ adlı ilahileri seslendirerek başladı. Kınık Köyü Camii imamı Gürel Balkan ‘Hakka Düştü Yönüm Benim, Giderim Elveda Size’ ve Göçmen Camii imamı Nazmi Özden’in okuduğu ‘Âlemlere Rahmet Olarak Geldin’ ilahinin ardından koro ‘İsmi Azam Duası’nı okudu.

İSMAİL COŞAR, YİNE COŞTURDU

‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Tövbe İstiğfar’, ‘Tevhit Etsin Dilimiz’ ve Bilmem Nideyim’ ilahilerinin aralarında, Ankara Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar kasidelerini seslendirirken, ‘Ey Aşıkı Dildade’ adlı eserin ardından İsmail Coşar’ın programı sona erdi. İsmail Coşar’a teşekkür plaketini takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere katılan herkese teşekkür etti.

BÜTÜN İNSANLIĞIN SAMİMİYETE İHTİYACI VAR

İnsanlara, Hz. Peygamber sevgisini, ahlakını, onun sünnetini ve topluma getirdiği güzellikleri tanıtmak maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 yıldır Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını ifade eden İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Geçen yıllarda ‘Kardeşlik Hukuku’, ‘Merhamet ve İnsanlık Onuru’ gibi konular işlendi. Bu sene de ‘Din ve Samimiyet’, ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu bir tema seçildi. Çünkü buna hepimizin ihtiyacı var. Bütün toplumların buna ihtiyacı var. Bütün insanlığın buna ihtiyacı var. Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet altın devrini yaşıyor. Samimiyet denilen o içten bağlılık, içten sevgi, birbirimize saygı gösterme, birbirimizi aldatmama, hıyanetlik etmeme, birbirimize zulmetmeme gibi pek çok güzel hasretler maalesef son zamanlar da gittikçe azalmakta ve toplumu bambaşka yere doğru götürmektedir. Samimiyetin olmadığı, ihlasın olmadığı yerlerde maalesef huzursuzluk dediğimiz, güvensizlik dediğimiz durumlar ortaya çıkmaktadır. Anne, baba, eşler birbirine güvenmiyorlar. Evlat anne ve babalarına güvenmiyor. Toplumun idarecileri, yönettiği halkına güvenemiyor. Halk yöneticilerine güvenemiyor” dedi.

SAMİMİYET, BİRBİRİMİZİ ALDATMAMAKTIR

Canbey, “Hayatımıza yansımadıktan sonra Kur’an’ı Kerim’e karşı samimiyetimizi ifade etmek gerçekten mümkün değildir. Onun için hayatımıza yansıması lazım. İdarecilerimize karşı, yöneticilerimize karşı samimiyet diyor, 3 kişi bir araya geldiğinde aralarından birini başkan seçsinler ve ona itaat etsinler diyor. Birbirimizin kuyusunu kazmamak, o gibi yanlışlara düşmemek Müslüman kardeşlerimize karşı samimiyettir. Samimiyet birbirimizi aldatmamaktır. Samimiyet bütün Müslümanlara kol kanat germektir. Acısına, ıstırabına ortak olmaktır. Onun için ‘Din ve Samimiyet’ çok önemlidir. İbadetlerimizde, sosyal hayatımızda, toplum yaşantımızda, aile hayatımızda, ticaretimizde, alışverişimizde, memuriyet hayatında, idarecilik konumunda, her yerde samimiyeti ön planda tutmamız lazım” diye konuştu.

Konser Karalar Camii İmamı Gürsel Gözütok’un seslendirdiği ‘Severim Ben Seni Candan İçeru’, Koronun seslendirdiği Salati Ummiye, Burhaniye Camii Müezzini Sadettin Avni Leblebicioğlu’nun seslendirdiği ‘Gül Yüzünü Rüyamızda Görelim Ya Resulallah’  ilahi sonrasında koronun okuduğu ‘Gaflet Uykusu’ ve ‘Allahümme salli alel Mustafa’ eserleri ile son buldu.

ASANSÖRDE MAHSUR KALDILAR

Belediye Kültür Sarayı üçüncü katındaki salonda gerçekleştirilen Konsere gelen vatandaşlardan bazıları merdivenleri tercih ederken, bazıları ise asansörle salona çıktılar. Asansörü tercih eden vatandaşlardan bazıları, kapasite aşımı nedeniyle asansörde mahsur kaldılar. Görevlilerin müdahalesi ile kurtulan vatandaşlar, merdivenleri kullanarak salona çıktılar.  

 

Editör: TE Bilişim