Yüksek Öğrenim Kurum

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Bursa’ya kurulmasına karar aldığı ikinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması ile ilgili bir konsensüs oluşturmak amacıyla ziyaretlere başlayan MHP İnegöl İlçe yönetimi, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 14.00’de Kaymakam Durmuş Gençer’i makamında ziyaret etti. MHP İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç, bu tür çalışmaların siyasetten uzak tutulması gerektiğini kaydederken, Kaymakam Durmuş Gençer ise, ilimde siyasetin işinin olmaması gerektiğini söyledi.

Ziyarette, MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Şimşek, Necdet Perkgül ve Murathan Özşahin’den oluşan heyeti, Kaymakam Durmuş Gençer karşıladı.

Ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Bursa’ya ikinci bir üniversitenin kurulması için karar aldığını ve yer tespiti konusunda çalışmaların olduğunu ifade ederek, “İnegöl’ün bu Üniversiteyi ne kadar hak ettiği konusunda yetkililere sesimizi duyurmak istedik. İnegöl’ümüz kapasite olarak bu Üniversiteye uygun bir yerdir. Bursa veya çevresine kurulacak olan Üniversite teknik anlamda olacak. Teknik denildiğinde, sanayisi, turizmi ve tarımsal gelişmiş bir yer olması gerekiyor. Bu bakımdan İnegöl uygun bir yer. Üniversite İnegöl’e kazandırıldığında, bu sektörleri daha da geliştirecek bir adım olacaktır. Üniversiteyi İnegöl’e kazandırmak amacıyla siyaset dışı bir güç oluşturup, harekete geçirebiliriz. Çünkü biz bu üniversiteyi istiyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTE İÇİN DERNEKLER KURULMUŞ

İkinci bir üniversitenin kurulması konusunda Gemlik vatandaşlarının bir araya gelerek dernek kurduğunu, internet sitesi oluşturduğunu vurgulayan Meriç, “Bizde İnegöl olarak, bu tür uygulamaların üstünde daha güçlü bir çalışma istiyoruz. Milletvekilimizden ve Belediye Başkanımızdan bu konu ile alakalı biraz daha gayret bekliyoruz. Tüm kriterleri göz önünde bulundurduğumuz zaman gerçekten kurulacak olan Üniversite İnegöl’ün hakkıdır. Her yönüyle gelişen, büyüyen İnegöl’ün artık bir Üniversiteye ihtiyacı var. Söz konusu Üniversitenin İnegöl’de kurulması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kaymakam Durmuş Gençer ise, kurulması planlanan üniversitenin İnegöl’ün gündeminde olduğunu kaydederek, “Biz, İnegöl’ün geleceğini iyi şekilde değiştirecek olan düşüncelere her zaman açığız. Bir bilim yuvasının, üniversitenin burada kurulması büyük bir şereftir. Yapılması konusunda üzerimize düşün ne varsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olamaz. İlimde, ticarette, yatırımda zaten siyaset olmaz. İnegöl, sanayileşmiş ve teknik alanda belli mesafe kat etmiş bir ilçedir. Bir üniversiteyi teknik ya da sosyal olarak ayırmakta doğru değil. Her türlü üniversite olabilir. Ama teknik konu ağırlıklı üniversite olması, İnegöl’ün konumu itibari ile iyi olur. Üniversitenin, sosyal, kültürel ve ticari hayata olumlu etkiler sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız ile görüşmeler sonucunda bazı kararların alınacağını bildiren Gençer, “Şu anki kampus Meslek Eğitim konumunda yapılıyor. Eğer üniversite konusunda çalışma olursa, hayır sever sanayicimiz Mehmet Yıldız’ın düşüncelerini alırız. Kampusun, değerlendirilmesi konusunda tabiî ki çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim