AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Zekeriya Birkan, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İdris Berkcan ile birlikte İnegöl´e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu´nu, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Gençlik ve Kadın Kolları ile parti üyeleri karşıladı.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, “Herkese hoş geldiniz diyorum. İlçe Kadın ve Gençlik Kolları ile ana kademe yöneticilerimizle sizleri karşıladık. Ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi.

AK PARTİ OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ VAR

İnegöl´de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, “Şuanda İnegöl ilçe teşkilatımız ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tabi İnegöl teşkilatımız kongresini yaptı. Yeni başkan ve yönetimimize başarılar diliyorum. Yarın (Pazar günü) heyecanlı bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Bursa Kadın Kolları kongremize gelecek. İnegöl orada gövde gösterisini yapacak. Yarın hep birlikte orada güçlü bir karşılama ve Bursa´nın sahiplenmesini, hem İnegöl´e hem de Bursa´ya yakışır bir şekilde yapmayı Rabbim nasip etsin. AK Parti olarak sorumluluklarımız var. Hep birlikte el birliği ile milletimize çok önemli hizmetler yaptık. Şunları yaptık demenin alemi yok. Neticede yapmak zorundaydık, milletimiz hak ediyordu. Milletimiz daha iyisini ve güzelini de hak ediyor, biz bunları yapmak durumundayız. Bunu başarabilmemiz için, teşkilatlardan gelen bir büyüğünüz olarak İstanbul İl Başkanlığı dönemimde, ister özel hayatımızda olsun, ister iş hayatımızda olsun bir defa samimiyet birinci şart. Biz siyaseti milletimiz için yapıyoruz. Bizim medeniyet değerlerimiz var. Medeniyet değerlerimizin daha güçlü anlaşılabilmesi için yapıyoruz” dedi.

BİRİNCİSİ SAMİMİYET

Müezzinoğlu, “Bizim medeniyetimiz büyük bir medeniyet. Bu ülke çok büyük bir ülke. Bunda çok samimiyiz ama gayretimiz yok, bir işe yarar mı?  O zaman gayret. Herkesle iletişim kurabilmek. Merdivenleri basamak basamak çıkmaya devam edeceğiz. Samimiyet, gayretimiz her geçen gün arttırabiliriz. Duyarlılık. Şikayet gelecek, bugün çözemedin, yarın çözme derdimiz var.  Ben çok samimiyim, gayrette var, duyarlılıkta var ama Zekeriya´ya ne gerek var diyemeyiz. Tek başına olanın rahmeti de, bereketi de olmaz. 50 kişinin gayreti, duyarlılığı mı rahmetlidir, 500 kişinin mi? Peki 5 bin kişinin. O zaman kimseyi dışlamadan, kurucu ilçe başkanı, eski ilçe başkanı, eski meclis üyesi, teşkilatlar yeni bir dinamizmi de yakaladı ama arkadaşlar samimiyetimiz azalırsa kaybetmeye başlarız. Birlik ve berberliğin önemini sevmezsek, bugün İslam dünyasının tek bir sorunu var. O da Müslümanlar birlik değil. Bugün Müslümanlar birlik olsa neler neler değişir. Dünya 5´ten büyüktür dese tüm İslam ülkeleri anında her şey değişir. Birlik ve beraberlik nefsimize ağır gelebilir ama ´Benim medeniyetimin insanı, nefsinin mahkumu olan değil, vicdanın eseri olandır´ Biz nefsimizin mahkumu olamayız, vicdanımızın mahkumu oluruz. Bizi buraya getiren bu. Vicdanımız mahkum olunca, daha çok merhaba, daha çok birlikte, daha çok yarını düşünmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız nefsi ile düşünse her gün birçok ilde program yapmazdı. Yapıyor çünkü vicdanın eseri. Mağdur ona bakıyor. O nedenle eski arkadaşlar, yeni arkadaşlar, 25 kişisin, eski 25´ler ile zaman zaman eli sıkılacak insan, hatırı sorulacak hasta İnegöl´de dünya kadar var. Bu odada bir 50 kişiye daha yer bulamayız ama bu gönülde sonsuza kadar yer bulursunuz. Yeter ki vicdanımızın eseri olmayalım. Önümüzdeki süreçte İnegöl teşkilatımız Bursa´nın lokomotif ilçelerinin başında geliyor. Her zaman kendisine yakışanı yaptı. Artık daha fazlası yapılmalı, çünkü mahkum. Belediye başkanı buradan, il başkanı buradan, el mahkum. Öyle yan gelip yatmak olmaz. Eskiden 10 üzerinden 9 çalışıyordunuz, şimdi 10 üzerinden 10.5 çalışmalısınız” diye konuştu.

BİR DAVA HAREKETİYİZ

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, “Yeni yönetime seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz bir siyasi parti değil, bir dava hareketiyiz. Biz 16 yıldır hizmet eden bir hareketiz. Yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz demek ya da bir önceki arkadaşları ihmal etme lüksümüz yok” dedi.

AFRİN´E HAREKAT BAŞLADI

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, “25 yıldır Avukatlık yapınca Avukat arkadaşlar meslektaşlarımızın beyanların aynen katılıyorum der. Bende sayın Bakanım ve Milletvekili arkadaşımın beyanlarına katılıyorum. İnegöl´ün benim şahsımda yeri ayrı. İlk Bursa´ya geldiğimiz de rahmetli Hikmet Şahin ile tanıştık. 1994 seçimlerinde İnegöl´de çalıştık. Rahmetli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olunca 5 yıl hukuk danışmanlığını yaptım. Hemen hemen herkes ile tanıştım. İnegöl, Bursa´daki en önemli ilçelerden biridir. İnegöl bir bilimsel teze konu olması gereken bir ilçedir. Bu kadar kozmopolit olup da, AK Partimizin yüzde 75-80 oy alması doktora tezine konu olması gereken ilçe olması gerekir diye düşünüyorum. Yeni seçilen belediye başkanımıza, yeni seçilen yönetim kurullarımıza başarılar diliyorum. Bu iş para ve pulla olacak iş değil ama siz evinizden çıkarak bizi karşılama nezaketinde bulundunuz. Yarın çok önemli. Afrin´e harekat başladı. Tarih bazen ikinci bir seçenek önünüze sunmuyor. Bizde kaderimiz ne ise ona razı olduk. Yarın Bursa için tarihi bir an. Bütün dünyanın gözü Bursa´da olacak. Bizlerde hep birlikte orada olmalıyız” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim