Akşemsettin İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Gülcihan Yılmaz Sarı rehberliğindeki öğrenciler, dondurucu soğuklarda yiyecek bulmakta sıkıntı çekerek, açlık problemi yaşayan hayvanlara evlerinde hazırladıkları makarnaları sokakta yedirdiler.

Sınıf öğretmeni Gülcihan Yılmaz Sarı, bu projeyle öğrencilere merhamet, duyarlılık ve hayvan sevgisini kazandırmayı amaçladıklarını, bu kapsamda evlerde hazırladıkları yiyecekleri hayvanlarla paylaştıklarını söyledi. Öğrencilerden Yiğit Hamza Yılmaz ise, sınıf olarak hayvanları çok sevdiklerini, bu dondurucu soğuklarda onların yemek bulmakta zorluk çektiklerini gördüklerini ve bu duruma çok üzüldüklerini, onlara yardım edebilmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini, bu çalışmayı yaparken çok zevk aldıklarını söyledi.

Oku-Aile Birliği Başkanı Habibe Bali´de, öğrencilerin bu tür projelerin içinde olmalarının velileri sevindirdiğini, çünkü bu projeler sayesinde çocukların temel değerleri yaşayarak öğrendiklerini söyledi. Müdür Ahmet Demir ise, bu projeyi gerçekleştiren öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, eğitimin asıl amaçlarından birinin de çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim