İnegöl’de mobilyacıların MDF tedarik sorunu büyüyerek devam ediyor. Pandemiye rağmen üretimlerini arttırmaya çalışan mobilya üreticileri, hammadde sıkıntısından dolayı üretimlerine ara vermeye başladı. İnegöl Mobilya Fuarına sayılı günler kala yeni ürünlerini hazırlamaya çalışan firma yetkilileri, fuar sonrası açılacak sezonda artan talebe nasıl cevap vereceklerini kara kara düşünmeye başladı. Mobilya üreticileri, sorunun uzun süre daha sürmesinden endişe ediyor.

SORUN KATLANARAK ARTIYOR

Konu hakkında açıklama yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “MDF sorunu büyüyerek devam ediyor. 6 aydan beri bu sorun çözüm bekliyor. Özellikle son 1-2 aydır da sorun katlandı. Sezon yeni başlıyor. Önümüzde 5-10 Nisan İnegöl Mobilya Fuarı var. Burada mobilyacılarımız sipariş alacak. İnsanlar kara kara düşünüyor. İnegöl dışından MDF arıyorlar. Fiyatlarda aldı başını gidiyor. 6 ay önce, 18 milim MDF 140-150 lira civarındaydı. Şimdi ise nakit 215 lira civarında ve bulamıyorsun. Yüzde 40’lık bir zam oldu. Bu konuyu birçok platformda gündeme getirdi. Ticaret Bakanımıza konuyu ilettik. Kendisine sorunlarımızı anlattık. Ama sonuç yok” dedi.

SIKINTI 2022’DE SON BULACAK

MDF üretimi yapan firma yetkilileri ise, 2019 ve 2020 yılında iç piyasaya önceki yıllara nazaran daha fazla MDF verildiğini belirterek, “Türkiye’de ve dünyada MDF kullanımı arttı. Dünya da bazı MDF fabrikaları pandemi nedeniyle üretimi durdurdu. Bu da sektörü etkiledi. Ek fabrikalar açılacak. Bu fabrikalar da 2022 yılında faaliyete geçecek. Fabrikalar devreye girene kadar sıkıntı sürecek” dediler.

Editör: TE Bilişim