Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında açığa alınan ve görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin yerine sözleşmeli ve ücretli öğretmen alımları hızla devam ediyor.

İnegöl´de sözleşmeli ve ücretli öğretmen başvurularında Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde uzun kuyruklar oluştu.

SÖZLEŞMELİ YOĞUNLUĞU

Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, Bakanlığımız tarafından 2-8 Eylül 2016 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların yapıldığını belirterek, “Sözleşmeli öğretmen alımlarının sonuna geldik. İlçemizde sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yapanların sayısı 250´yi geçmiş durumda. Yarın (bugün) sona erecek. Son gün sonuna kadar başvurunun 400´ü geçeceğini tahmin ediyoruz. Oldukça başvuru yoğunluğu var. Bizim birde ücretli öğretmen atamalarımız var. Birkaç güne kadar görevlendirmeleri yapacağız. Türkiye genelinde 15 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen alınacak.” Dedi.

ÜCRETLİLERDE GÖREV ALACAK

Ücretli öğretmenlik için şu ana kadar 950´nin üzerinde başvurunun olduğunu aktaran Karaarslan, 950 kişi içerisinden 600´e yakın kişiyi görevlendireceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim