Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İnegöl´de adam öldürmek, adam yaralamak, tehdit ve işyeri kurşunlama, mala zarar verme suçlarından iki farklı gruba eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlarda 16 ev ve 8 işyerinde 13 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet kalaşnikof tüfek, 12 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet pompalı tüfek ve 220 fişek ve mermi ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 8´i ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 5 kişiden E.K., M.Ç. ve O.K. tutuklanmış, Y.B. ve H.L. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

13 kişinin bulunduğu dava İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Dava ile ilgili savunma yapan tutuklu sanık E.K., “Örgüt kurma suçlarını kabul etmiyorum. Ayrıca Ersin´i öldürme olayı ile alakalı benim hiçbir ilgim yoktur. Hatta bu konuda beni sorumlu tuttular. İşyerime ateş ettiler, ölümden döndüm. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Tutuklu sanıklardan M.Ç. ise ifadesinde, “Emrah ile iş ortaklığım vardır. Suç örgütü iddiasını kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Diğer tutuklu sanık O.K.´da savunmasında, “Örgüt üyesi olduğum iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum” dedi. Tutuksuz yargılanan Y.B., “Örgüt üyesi olduğum doğru değildir. Beraatimi istiyorum” derken, H.Ş. ise, örgüt üyesi olduğu suçlamalarını kabul etmedi.

TUTUKLAMALARA TAHLİYE

Mahkeme 3 tutuklu sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, duruşmayı 22 Mart´a erteledi. HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim