AĞABEYİNDEN SUÇU ÜSTLENMESİNİ İSTEDİ

Hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Murat K. ilk savunmasında, “Olay gecesi Beytullah, beraberindeki Halil Ş. ile saat 04.00 sıralarında ikinci kez işyerimize geldiler. Beytullah ile konuşurken, biraz tartıştık. Aramızda daha önceden anlaşmazlık olduğundan ve gece ikinci kez üzerini değiştirip gelmesinden dolayı bu durumdan tedirgin oldum. Üzerinde silah olacağını düşündüm. Bu sırada tartışma ilerleyince Halil Ş., beni tuttu ve uzaklaştırmaya çalıştı. Beytullah´ı da dışarıya doğru çıkarttılar. Beytullah´ın elindeki silahı kurduğunu gördüm. Bana tabancayı doğrultu ama tabanca ateş almadı. Benim elimde ve yeğenimin elinde silah vardı. Yeğenim beni ve kendisini korumak için ateş etti. Beytullah´ın vurulduğunu gördüm. Beytullah o sırada yeniden silahına mermi sürme hareketi yapınca, ben havaya doğru iki el ateş ettim. Yeğenimin çocuğunun olduğundan olayı ağabeyimden olayı üstlenmesini istedim” dedi.

BUGÜN VARIZ YARIN YOKUZ

Tutuksuz yargılanan sanık Hamdi K. ise savunmasında, “Kesinlikle ben ateş etmedim. Kardeşim ve yeğenim ateş etti. Bugün varız, yarın yokuz, nede olsa yaşlıyız diyerek suçlamayı üzerime aldım” dedi.

TARTIŞMA ALEVLENDİ

Sanık Halil Ş.´de savunmasında, “Beraber gazinoya gittik. Murat ve Semih´in olduğu masaya oturduk. Murat ile Beytullah arasında tartışma alevlendi. Tartışma sırasında Murat, Beytullah´a silah çekti, biz ayırdık. Ayırma sırasında belimdeki silahım yere düştü. Bu sırada silahlar patladı. İki silah ile ateş edildiğini algıladım ama kimin ateş ettiğini algılamadım. Beytullah´ın ateş ettiğini görmedim” dedi.

Sanık Resul Ö.´de, “Garson olarak çalışıyordum. Gazinonun dışında Murat ile Beytullah birbirlerine saldırdılar. Silahlarla ateş edildiğini duydum ama kimin ateş ettiğini görmedim” dedi. 

Editör: TE Bilişim