Hocaköy deresi çevresinde ağaç katliamı yapılıyor iddiaları üzerine bugün yetkililer bölgede incelemelerde bulundu. Muhtar İlham Bayram dere yatağında sürekli taşma riski yaşadıklarını ifade etti.

Hocaköy deresinde başlatılan ıslah çalışması nedeniyle kesilen ağaçlara vatandaşlar tepki gösterdi. Ağaç kesimi yapan ekipler dün çalışmaları durdururken bu gün yetkililer bölgede incelemelerde bulundu.

İnegöl Belediyesi Koordinatörü Eşref Yiğit,  İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, Hocaköy Mahallesi Muhtarı İlham Bayram dere kenarındaki incelemelerde bulundular.

ZAMANINDA CAN KAYIPLARINA NEDEN OLDU

Ağaçların kesilmesi ile alakalı yaşanan sıkıntılara vurgu yapan muhtar İlham Bayram “Yıllardır bu dere yatağında yaşanan sıkıntıları bizler çok iyi biliyoruz. 1962 ve 1982 yıllarında bu ağaçlar yüzünden dere taşmaları neden olmuş bunun sonucunda hayvanlar telef olmuş ve can kayıpları neden olmuştu.”

RAHAT UYKU UYUYAMIYORUZ

Derenin sürekli taşma riski olduğunu belirten Muhtar İlham Bayram“Şiddetli yağmur sonraları ben ve mahalle sakinleri rahat uyku uyuyamıyoruz. Ağaçların kesilmesine karşı olanlar mahallemize yeni taşınan vatandaşlar. Bu vatandaşlar burada yaşanan sıkıntıları bilmiyorlar. “

DERE YATAĞI YOK OLUYOR

Dere yatağı içinde bulunan ağaçlar yüzünden suyun sağlıklı akmadığını ifade eden Bayram“Çınarlar büyüdüğü için dere yatağı yok olmakta buradan yağmur suyu artık akmaya yer bulamıyor.”

DİLEKÇELERİN HEPSİ RESMİ

Bazı medya kuruluşlarında dilekçelerin asılsız olduğu iddiasına cevap veren Bayram “Benim asılsız dedikleri dilekçelerim aslında hepsi dairelere verilmiş olup gerekli araştırmaların yapılması sonrası kesim yapılmıştır. Benim burada hiçbir çıkarım yoktur. Ben ne yapıyorsa mahalle halkının iyiliği için yapıyorum.”

AĞAÇLARIN TAMAMI KESİLMEYECEK

Öte yandan yapılan incelemeler sonrası dere yatağının iç kısmında kalan ve suyun akışına engel olan ağaçların kesileceği dere kenarına suyun akışına engel olmayan ağaçlar kesilmeyeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim