İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bedre Deresi Projesi’nin ihale aşamasına gelmesinin ardından CHP İnegöl Teşkilatı tarafından yapılan eleştirilere, sorulan soru üzerine cevap verdi.

Bedre Deresi’nin ıslahıyla alakalı ihale aşamasına gelinmesiyle birlikte CHP İnegöl İlçe Teşkilatı’ndan ‘5 yıldır Bedre Deresi ıslah edilecek, hiçbir şey yapılmadı ve şimdi yeniden gündeme getirildi’ şeklinde eleştiriler gelmişti.  Konu ile alakalı gazetecilerin sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Alper Taban, “Biz bugüne kadar Bedre Dersi’nde bir çalışma yapmamıştık. Ben siyasette, muhalefetimizin kalitesini, seviyesini ve çıtasını yukarıya çekmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu şu anlamda söylüyorum, eğer doğru ve güzel bir şey yapılacaksa bunu herkesin desteklemesi gerekir. Bu proje İnegöl’de güzel bir başlangıç olacak” dedi.

Taban’ın açıklaması şu şekilde;

İLK DEFA BİR DERE ISLAHI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
“Açıkçası Bedre Deresi eleştirisine şaşırdım. Biz bugüne kadar Bedre Deresi’nde bir çalışma yapamamıştık doğrudur. Planlarımıza aldığımızı, düzenleme yapmak istediğimizi ve konu ile alakalı çalıştığımızı duyurmuştuk sadece.  Ben siyasette, muhalefetimizin kalitesini, seviyesini ve çıtasını yukarıya çekmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu şu anlamda söylüyorum, eğer doğru ve güzel bir şey yapılacaksa bunu herkesin desteklemesi gerekir. Muhalefet de iyi bir şey yapıyorsa biz de onu destekleyelim. Bu birliktelikten de güzellikler ve fayda çıkacaktır ama orada fareler geziyor bilmem ne oluyor gibi söylemler hoş değil. Biz izinlerimizi almışız, ihale aşamasına getirmişiz ilk defa şehrimizde bir dere ıslahı gerçekleştireceğiz. Ben bununla alakalı güzel bir adımdır denilmesini beklerdim. O bölgede yapılmış olan dere ıslahı ve çalışmalar, göreceksiniz çok güzel olacak. İnegöl’de de güzel bir başlangıç olacak. Biz bu tip çalışmaları etap etap gerçekleştirmek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim