Dün Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde öğrencilere çorba ikramında bulunan Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Alper Taban, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. İnegöl’de AK Parti ile MHP’nin yaptığı ittifak sonrası bir belediye başkan yardımcılığının MHP’ye verileceği iddialarını cevaplandıran Cumhur İttifakı İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban, “Bana şahsıma Alper Taban’a ulaşan bir şey yok. Bende dün gece saat 02.00 sularında gazeteleri okurken fark ettim. Bu tür şeylerin konuşulması gayet doğaldır. Böyle bir şey dillendirtilebilir ama benim şahsıma gelen bir şey yok. Bu tür şeyler mutlaka konuşulur, değerlendirilir. Bunlar zinhar konuşulmayacak konular değildir” dedi.

KADROLARDA ROTASYON OLACAK

Adil Kansu’nun siyaseti bırakması ve Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın’ın durumunun ne olacağı sorusuna da cevap veren Taban, “Aslında biz Alinur bey döneminden gelen yönetici arkadaşlarımızla çalışma yöntemiyle aynen devam ettik. Çünkü kalan 1,5 yıllık bir dönem vardı. Bu zamanda da çok köklü bir değişiklikler yapmayı düşünmedik hem de daire müdürlerimiz olsun. Onların mevcut durumlarını sürdürmesini arzu ettik ama tabi ki yeni dönemle birlikte seçilmemiz durumunda mutlaka kadrolarımız ile ilgili değerlendirmeler yapacağız. Şimdiden o değişecek, bu kalacak dememiz mümkün değil. Ama tabi ki tazelenmede her zaman fayda vardır. Rotasyonda fayda vardır. Daha diri tutar kurumu. Amacımız şu, en doğru, en liyakatli, en vasıflı kişiyi olması gereken yerde değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Proje çalışmaları hakkında bilgiler veren Taban, “Şuanda harıl harıl projelerimize çalışıyoruz. Şuanda Büyükşehir Belediyemize de davet edildik. Orada da hem Büyükşehir ayağında yapılacak çalışmalar hem de İnegöl ayağında yapılacak çalışmaları değerlendireceğiz. Ama tabi ki İnegöl’ün tamamını kapsayacak değerlendirmeleri şuan zaten çalışıyoruz. Artık geceleri uyku yok, bunları çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim