TAPUDA İŞLER HIZLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´ye, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu yönetimi tarafından bir ziyaret gerçekleştirildiğini ifade eden Zekayi Akyürek, “Yapılan görüşmede sayın Bakanımıza Tapu Dairelerindeki iş yoğunluğu, sıkışıklık ve bunların aşılması konusunda bilgi arz edildi. Emlak danışmanlarının tapu dairelerine gitmeden sistem üzerinden tapu işlemlerini ofislerinde yapması konusunda karşılıklı mutabakata varıldı. Bununla ilgili çalışmanın sonuçlandırılması konusunda görüş birliğine varıldı. Uygulama kapsamında Emlakçılar Odasına kayıtlı olan emlakçılar, kendilerine ait şifrelerle tapu dairesindeki işlemlerle ilgili evrakları internet üzerinden gönderebilecek. Alıcının, satıcının kimlik bilgilerini gönderecek. Aradaki evrak işlemleri internet üzerinde yapılacak. Son işlemde tapuya gidilecek. Aradaki süreç kısalacak, bekleme olmayacak. Aradaki kırtasiye işlemleri kalkacak. Bu şekilde zaman kazanmış olunacak. Tapu Dairelerindeki yığılmalar engellenmiş olacak. Bu şuan tasarı halinde. Bu tasarı uygulanırsa hem biz emlakçılar açısından hem de tapu dairesindeki personel açısından güzel olacak” dedi.

İŞ YÜKÜ FAZLA

İnegöl´de Tapu Müdürlüğünde 2016 yılında yaklaşık 40 bin işlem yapıldığını belirten Akyürek, “Bursa´nın diğer ilçelerine nazaran bu oldukça yüksek bir sayı. İşlem sayısı açısından yüksek ama tapuda çalışan personel sayısı az. İş yükü fazla,  yığılmalar yaşanıyor. Personel takviyesinin yapılması gerekiyor. 2016 yılı durgun geçmesine rağmen İnegöl Tapu Dairesinde 32 bin 672 işlem yapıldı ve 910 milyon 525 bin lira değerindeki gayrimenkuller el değiştirdi. 2017 yılında işlerin daha da artacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

YASA NİSAN´DA TBMM´DE GÖRÜŞÜLECEK

Emlak yasasının Nisan ayında TBMM´de görüşüleceğini ifade eden Akyürek, “Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum sonrası yasanın gündeme geleceğini söyledi. Uzun zamandır beklediğimiz bir yasa. Bu yasanın kabul edilmesiyle sektörümüzde önemli değişiklikler olacak. İnşallah kısa zaman görüşülerek, kabul edilir diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim