2022 yılının ilk belediye meclis toplantısı Sani Konukoğlu Konferans salonunda yapıldı. 

Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, 2021 yılının geride kaldığını ifade ederek, "Acısıyla ve tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. 2022 yılında dolu dolu çalışmalarımız olacak. Vakalar arttı dikkatli olmalıyız. 2022 yılı İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü." dedi. 
Başkan Taban, belediyenin Sayıştay denetiminden geçtiğini de belirterek, denetimde her hangi problem ve sorunun olmadığını söyledi. 

Başkan Taban'ın konuşması sonrası devam eden meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Mülkünü belediyeye bağışladı
Mehmet Seymen isimli vatandaşın Gemlik ilçesi Küçük Kumla Mahallesi'nde bulunan mülkünün belediyeye şartlı bağışı toplantıda görüşüldü. Mülkün belediyeye şartlı bağışı oy birliğiyle kabul edildi.

TARIMSAL DEPO YAPILMASI YASAKLANDI 
Mecliste tarımsal alanlara tarımsal amaçlı yapıların yapılması konusu görüşüldü. 
Tarımsal alanda amacı dışında yapılan ve ticari işletme ile imalathane olarak faaliyet gösterilmesinin önüne geçilmesi için tarımsal alanlarda tarımsal depo yapılmasının yasaklanması, soğuk hava deposu gibi işletmelerin ilgili kurumların olurlarıyla yapılmasına karar verildi. Madde, muhalefet parti üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca denetim komisyonu üye sayısı belirlenerek üye seçimi yapıldı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda, denetim komisyonuna Kemal Kaya, Abdullah Akşeker, Yunus Keser, Regaip Korkmaz ve Mevlüt Akbay seçildi.

ÜNİVERSİTELİ ERKEK ÖĞRENCİLERE YURT 
İnegöl'deki öğrencilerin barınma sorununun ortadan kaldırılması için kente yeni erkek öğrenci yurdu yapılacak. 
Süleymaniye mahallesinde Belediyeye ait 4 bin 300 metre kare alanın, erkek öğrencilerin kalacağı KYK yurdu yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına 2 yıl içinde inşaatına başlanması şartıyla 25 yıl boyunca tahsis edildi. Gündem maddesi meclis üyesinin oylarıyla kabul edildi.
Bakanlık tarafından yapılacak olan yurtta 500 erkek öğrencinin konaklayacağı öğrenildi.
Açıklama yapan Başkan Alper Taban, "Kredi yurtlar kurumunun kız öğrenciler için yurdu var, erkek öğrenciler içinde yurt yapılması için bir yer tahsis ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim