İlk tören dün saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Ata’ya sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Ticaret ve Sanayi Odası İlk ve Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen programa geçildi.

Program öncesi, okulun Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan interaktif sergisi kurdele kesilerek açılıp, gezilerek incelendi. Büyük boy bir Türk Bayrağının gölgesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını okul Müdürü Nazım Adal yaptı.

ULUSU, YİNE ULUSUN GÜCÜ KURTARACAKTIR

Ticaret ve Sanayi Odası ilk ve Ortaokulu Müdürü Nazım Adal, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve Milli Egemenliğe kavuşmanın 94.Yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ilk gündür. Bugün kişisel egemenlik ve demokratik yönetime geçiş günüdür. 94 Yıl önceki bu güne kadar geçen süreci kısaca hatırlayacak olursak; Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan Samsun’a geçti. Samsun’dan Amasya’ya oradan Erzurum ve Sivas’a geçti. Erzurum ve Sivas’ta kongreler yaptı. Yurdun dört bir tarafından seçilip gelen 115 Milletvekili ile Ankara’da ilk defa 23 Nisan 1920 günü toplandılar. Top seslerinin Ankara’da duyulduğu zamanlarda bile Meclis düzenli olarak toplandı. Mustafa Kemal Paşa egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu. Bu inançla, ‘Ulusu, yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’ diyordu. Bu meclis o kadar önemliydi ki ulusal kurtuluş savaşımızla ilgili tüm kararlar burada alındı. Bu gün ise 550 Milletvekili ile ülkemizi yönetme görevini üstlenen meclisimiz, yine Türk milletinin kendi iradesi doğrultusunda seçtiği vekiller ile demokratik bir anlayış içinde ülkemizin geleceğine yön vermektedir. Bu durum, milletimizin kendi kendini seçtiği temsilcileri vasıtası ile yönetmesi anlamına gelmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ile Milli Egemenlik ve demokratik bir yaşama kavuştuğumuz gün olan 23 Nisan gününü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir ve onlar için ‘Bu günün çocukları, yarının büyükleridir’ diyerek, onlara gereken önemi vermiştir. Bu bayram, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu gün de dünyanın değişik yerlerinden gelen çocuklar, Türk çocuklarının sevincine ortak olurlar” dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, bayramın tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de büyük bir coşku ile kutlanmakta olduğunu belirterek, “Bu programı hazırlayanları tebrik ediyorum. Atatürk’ün dediği gibi, memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz sevgilisi gençler” ifadelerinde bulundu.

TÜM OKUL GÖSTERİLİRİNİ SUNDU

Konuşmaların ardından program, Anasınıfı öğrencilerinin ront gösterisi ile başladı. 7B sınıfı öğrencisi Hilal Yitiz’in 23 Nisan şiirini okumasının ardından, okulun 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinden oluşan farklı farklı gruplar, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait folklorik gösterileri ve dans gösterilerini sundular.

MİNİKLERİN SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Anasınıfı öğrencilerinden oluşan sema ekibinin gösterileri ise, katılanları büyüledi. Öğrencilerin yaklaşık 10 dakika boyunca düşmeden dönerek sema gösterisi yapmaları, büyük başarı olarak nitelendirildi.

Öğrencilerden oluşan oratoryonun ardından ise, koro halinde seslendirilen türkülerden oluşan mini konser, kulakların pasını sildi. Bayram kapsamında ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

23 NİSAN RESMİ ÇİZDİLER

İlkokul 1. sınıflar arası ‘Kardeşlik’ konulu Resim Yarışması birincisi Akşemsettin İlkokulu öğrencisi Muhammet Aytaş, ikincisi Özel Safvet İlkokulu öğrencisi Ayşenur Göbül, sü ise 75. Yıl İlkokulu öğrencisi Beyzanur Şahin, 2. Sınıflar arasında düzenlenen resim yarışmasında ise birinci Çeltikçi İlkokulu öğrencisi Furkan Girgin, ikinci Cemil Sönmez İlkokulu öğrencisi Bengü Teke, üçüncü ise Akşemsettin İlkokulu öğrencisi Yasin Kıçla oldu. 3. Sınıflar arasında düzenlenen kardeşlik konulu resim yarışmasında birinci Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Eslem Arıgümüş, ikinci Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğrencisi Ceylan Atalayın, üçüncü ise TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Sudenaz Efe olurken, 4. sınıflar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci Akşemsettin İlkokulu öğrencisi Semanur Güzel, ikinci Akhisar İlkokulu öğrencisi Ayşe Muhameteva, üçüncü ise Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Şerifenaz Asar oldu.

ŞİİRDE DERECE ALDILAR

Bayram kapsamında ‘Bağımsızlık’ konulu Şiir Yarışmasında Ortaokul 5. sınıflar kategorisi birincisi Altınnesil Ortaokulu öğrencisi Elifsu Bayhan, ikinci Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zülal Mete, üçüncü ise Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Yılmaz, 6. sınıflar arası şiir yarışması birincisi Akşemsettin Ortaokulu öğrencisi Sadık Türeli, ikinci Alanyurt Ortaokulu öğrencisi Gülnaz Meyda, üçüncü ise Eski Karacakaya Ortaokulu öğrencisi Feyza Kahraman oldu. 7. sınıflar arası düzenlenen şiir yarışması birincisi Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Özlem Gezer, ikinci 80. Yıl Ortaokulu öğrencisi Selma Öngün, üçüncü ise Alanyurt Ortaokulu öğrencisi Mustafa Çakıt olurken, 8. sınıflar arasında birinci 80. Yıl Ortaokulu öğrencisi Yunus Balık, ikinci Akşemsettin Ortaokulu öğrencisi Dilara Malhan, üçüncü ise Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu öğrencisi Engin Alan oldu. Derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül töreniyle birlikte, kutlama töreni son buldu.

 

Editör: TE Bilişim