Belediye Başkan Yard



Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen yaptığı açıklamada, ceviz, kestane ve ıhlamur gibi ürünlerin daha sağlıklı şartlarda tek merkezden ve hijyenik bir ortamda sergilenebilmesi ve satışa sunulabilmesi amacıyla Ekim ve Mart ayları arasında Hal Müdürlüğünde köylü pazarı kurulduğunu belirtti.
Dün saat 09.30'da Hal Müdürlüğünde kurulan köylü pazarında, Hal Müdürü Fevzi İnal ile birlikte incelemeler yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, köylü pazarının Pazartesi ve Perşembe günleri kurulduğunu belirterek, "İnegöl Belediyesi Hal Müdürlüğü bünyesinde sonbahar mevsimi ile birlikte hasat edilen ceviz, kestane ve ıhlamur gibi ürünlerin daha sağlıklı şartlarda tek merkezden ve hijyenik bir ortamda sergilenebilmesi ve satışa sunulabilmesi amacıyla Ekim ve  Mart ayları arasında faaliyet gösterecek olan köylü pazarı kurulmuştur. Haftanın Pazartesi ve Perşembe günlerinde faaliyette bulunan köylü pazarında mescit, lokanta, kafeterya, güvenlik ve Belediye kantarı gibi sosyal altyapı üniteleri de hizmet vermektedir” dedi.
Her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan köylü pazarının sabah 07.00 ile 12.00 saatleri arasında açık olacağını vurgulayan Yusuf Şen,  “Özellikle Balıkesir, Bursa, Düzce, İstanbul, Yalova, Kütahya, Adapazarı, Kocaeli, Bilecik gibi il ve çevrelerinden kestane ve ceviz tüccarları köylü pazarına geliyor. Köylülerimizin ceviz ve kestane gibi ürünlerinin pazarlanması ve kent ekonomisine katma değer kazandırılabilmesi anlamında köylü pazarı önemlidir. Köylü pazarımız üreticilerimize, tüccarlarımıza, ve İnegöl halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Köylü pazarından verim alındığı sürece, pazarımızın fiziki şartlarında da iyileştirmeler yapacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim