TRT’de yayınlanacak olan Gürcüler Belgeseli İnegöl’de çekilmeye başladı. Araştırmacı-Yazar Murat Kasap tarafından çekilen belgeselin çekimleri Eskibahçekaya mahallesinde gerçekleştiriliyor.
Daha önce Gürcülerin 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbi sonrasında göçlerini konu alan 'Osmanlı Gürcüleri-Göç' adlı belgeseli çeken Araştırmacı-Yazar Murat Kasap, TRT’de yayınlanacak olan ‘Gürcüler’ adlı belgesel için çekimlere İnegöl’de başladı. Osmanlı medeniyetinin oluşumunda büyük katkıları bulunan ve Kafkasya’nın en eski milletlerinden biri olarak kabul edilen Gürcülerin günümüzdeki sosyal, kültürel ve ekonomik hayatlarını konu alacak olan belgeselin çekimleri İnegöl’de Eskibahçekaya mahallesinde başladı.
MURAT KASAP KİMDİR?
 1976 yılında Ordu/Gölköy’de doğdu. İlköğrenimini Paşapınar Mahallesi ilkokulunda tamamladı. Orta öğrenimini Gölköy İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. 2001’de İstanbul Üniversitesi, Edebiyat fakültesi, Tarih Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ortaöğrenim alan öğretmenliği Yüksek Lisans Programı çerçevesinde Tarih Öğretmenliği alanından mezun oldu. 2003/2004 Eğitim/Öğretim Yılında özel bir kurumda tarih öğretmenliği yaptı. 2004-2008 yılları arasında Sosyal Araştırmalar ve Kültürler Arası Dayanışma Derneği’nde görev aldı. Halen Gürcistan Dostluk Derneği Genel Sekreterliği görevine devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim