Belediye tarafından

“Gençlerimiz daha nezih ortamda çalışacak”

Belediye tarafından yaptırılan Turgutalp Antrenman sahası, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Turgutalp mahallesi Uzay sokakta (Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi arkası) 5 bin metrekare alanda, 350 bin liraya mal edilerek yapılan, tek katlı soyunma odası ve lokal binası ile 2 adet kulüp lokali, lavabo ve WC'leri bulunan antrenman sahasını, Karadeniz Güvenspor, Osmaniyespor ve Gençlergücü olmak üzere 3 amatör spor kulübünün kullanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00'de düzenlenen Turgutalp Antrenman Sahasının açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmet Su, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel ve Yusuf Şen, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AK Partili bazı yöneticiler ile Belediye Meclisi üyeleri, SP İl Genel Meclis üyesi Fahrettin Bayraktar, SP Belediye Meclisi üyesi Özgür Öztürk, bazı dernek ve oda başkanları, bazı spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşa edilmekte olan yeni hastanenin yerinde eskiden bir toprak birde çim olmak üzere iki sahanın bulunduğunu, bu antrenman sahalarının İnegöl'de faaliyet gösteren 12 amatör spor kulübü ile İnegölspor altyapısı tarafından kullandığını belirterek, "Hükümetimizin gerekse Belediyemizin desteği ile amatör spor kulüplerimizin, spor yapması ile alakalı imkanlar sağlandı. Turgutalp Antrenman sahamızı hayata geçirdik. 5 bin metrekare alanda yapılan sahanın içinde, soyunma odası ve lokal binası, 2 Adet Kulüp Lokali, Lavabo ve WC, 3 adet Soyunma Odası, her 3 takıma 3 adet duş, lavabo ve WC ve 1 adet idari oda mevcuttur. Antrenman sahası, 60 milimetrelik özel sentetik çim ile kaplanmıştır. 2 adet 14 kişilik yedek oyuncu kulübesi yapılmıştır. Futbol sahası alanının su drenaj sistemi ve 15 tonluk su deposu yapılmıştır. Amatör Spor Kulüplerimizden, Karadeniz Güvenspor ile Osmaniye Spor kulübüne, lokal ve soyunma odaları, Gençlergücü kulubüne ise sadece soyunma odası tahsisi yapılmıştır. Yani bu sahayı 3 kulübümüz ortak kullanacaktır. Ayrıca, Amatör Spor Kulüpleri Temsilcisi için de ayrı bir oda planlanmıştır. Burası sadece kulüplerin antrenman yapacağı bir yer değil, aynı zamanda futbol karşılaşmalarının da yapılacağı bir tesis olmuştur. Bu uygulama ile amatör futbol kulüplerimizin daha verimli spor yapacaklarını düşünüyorum. Yüzlerce genç bu yerlerde yetişecek, burası ülke çapında tanınır futbolcuların mekânı olacaktır. Güzel mekânla birlikte futbolcularımız  artık yazın tozundan kışın çamurundan kurtulmuştur. Daha nezih daha ferah bir ortamda çalışmalarını sürdüreceklerdir" dedi.

TURGUTALP İNEGÖL İÇİN BİR SEMBOL

Turgutalp'in İnegöl için bir sembol olduğuna işaret eden Aktaş, "İnegöl'ü kurtaran komutan. Turgutalp'in mahallesi, köyü, okulu, camisi var. Aynı zamanda o isme yakışır bir spor tesisi olsun istedik. Bay Hoca türbesinin restore edildiği gibi, bizim sorumluluk alanımızın dışında olmasına rağmen Turgutalp'in türbesi de yakın zamanda restore edilecektir. 12 amatör spor kulübümüz var. Bursa'daki süper amatör kümede iki grup var. Takımların neredeyse dörtte biri İnegöl'den oluşuyor. Kurduğumuz Belediyespor kulübü bünyesinde bulundurduğu 700 civarındaki sporcusuyla çok önemli bir amaca hizmet ediyor" diye konuştu.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU

İnegöl’e bir Olimpik Yüzme Havuzu  kazandırmayı da  amaçladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "İnegöl'ümüzün, güzel, olimpik ölçülerde bir yüzme havuzunun olmasını arzu ediyoruz. Biz lafta değil, bizzat icraatta da spor aşığıyız. Sporla alakalı yapılması gerekenleri yapıyoruz. Yüzme havuzu ile ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

3 SEMT SAHASI YOLDA

3 tane bitmiş semt sahasının yanında, yapımı devam eden üç semt sahasının daha olduğunu ifade eden Aktaş, "Akhisar, Huzur ve Alanyurt'ta çalışmalar devam ediyor. Belediye olarak biz maddi manevi her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Yine Alanyurt Antrenman Sahamız da sırada. Biz öncelikle istiyoruz ki, çocuklarımız hem spor dalıyla alakalı branşlaşsınlar, beraberinde diğer destek dalları ile alakalı da başarılı olsunlar. Yapılan bu yatırımlar, sportif başarı anlamında da karşılığını buluyor. Voleybol takımımız ikinci ligde mücadele ediyor. İnegölsporumuz açık ara önde şampiyonluğa doğru gidiyor. Süper amatör küme takımlarımızdan üç tanesi BAL ligine çıkma ile alakalı baraj maçları oynayacaklar. Tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKANA PLAKET

Antrenman sahasını yaptıran Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, sahayı kullanacak olan 3 amatör spor kulübü yöneticileri tarafından plaket takdim edildi. Gençlergücü Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Balkan ise, kısa konuşmasında Başkan Aktaş’a ve emeği geçen herkese  teşekkür etti.

İNEGÖL İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de konuşmasında, bir çok hizmetlerin İnegöl'e gelmesi noktasında ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. İnegöl'de spor tesisleşmesi noktasında ciddi adımlar atıldığına işaret eden Milletvekili Hüseyin Şahin,  “Bu yıl açık ara öndeyiz, inşallah İnegölspor şampiyon olacaktır. Belediye Başkanımızın ciddi destekleri var. Bizler siyaseti hizmet odaklı yapıyoruz. Spor için  de her şeyi yapıyoruz derken, biz İnegöl için de her şeyi yapıyoruz" dedi.

EŞREF YİĞİT'E ROZET TAKILDI

Yerel seçimlerde kazanılamayan 4 beldeden bir tanesi olan Tahtaköprü Belediyesinin de AK Parti saflarına geçtiğini söyleyen şahin, "Tahtaköprü Belediye Başkanımız Eşref Yiğit, artık AK Partili oldu. Saflarımıza katıldı. Tahtaköprü Beldemiz,  kapalı spor salonu için 500 bin lira destek alıyor. Spor toto teşkilatı 500 bin lira destek olacaktır. Dolayısıyla sadece şehir içinde değil, beldelerimizde, köylerimizde de gençlerimiz spor yapsınlar diye uğraşıyoruz" şeklinde  konuştu.

İNEGÖL HER YÖNÜYLE İLERİ GİDEN BİR YER

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise, "İnegöl'de yeni hastanenin temelini attığımız zaman, biz sanki Kemalpaşa, Osmangazi, Yıldırım'da temel atmış gibi seviniyoruz. Buradaki  bir yatak sayısının fazlalığı, İnegöl'den bir hastanın Bursa'ya gitmemesi demek. Dün Enerji Bakanımız Taner Yıldız'ın katılımı ile Bursa'da bir toplantı düzenlendi. Hüseyin Şahin'in Bursa geneli ve İnegöl özeli ile alakalı bir takım soruları oldu. O soruların olumlu olarak dönüşü olacaktır. Bu, İnegöl adına sevindirici bir durumdur. İnegöl, her yönüyle bir adım daha ileri giden, gelişen, gelişmeye meyilli bir yer. Sanayicisi, işadamı, tüccarıyla, esnafıyla hepsi doğrusu bir adım daha ileriye gitmeye gayret eden arkadaşlar. Bizler, yıllardır siyaset yaparken, İnegöl teşkilatının da bu şekilde aktif çalıştığına şahidim. Yapılan bu spor sahasının, Belediye Başkanımızın bu güne kadar yaptığı hizmetlerin arasında küçük bir yer tuttuğuna inanıyorum. Buradan yetişecek gençlere spor hayatlarında başarılar diliyorum. Belediye başkanımıza da başarılar diliyoruz" dedi.

DAĞLAR KAR, BİZLER ENERJİ YÜKLÜYÜZ

Kaymakam Aziz İnci’de, "Kışın ortasında hareketli ve bereketli günler yaşıyoruz. Dağlar kar, bizler enerji yüklüyüz. Her mevsimde her gün güzellikler yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yeni hastanemizin temelini attık. Diş hastanesinin hafriyat çalışmaları devam ediyor. Mart ayı ortasında temelini atacağız. Gümrük Müdürlüğünü açtık. Hastane, okul yapmak aynı zamanda da spor tesisleri yapmak, devletin temel görevlerindendir. Özellikle gençlere, hatta her yaştaki insana spor yaptırmak, imkanları sağlamak. Türkiye'de son 10 yıla bakarsak, merkezi idarenin yaptıklarından çok daha fazlasını artık belediyeler yapıyor. İlçemizde de belediyemizin yaptığı spor tesislerini gördükçe mutlu oluyorum. Biz gençliğimizde spor yapacak tesis bulamazdık. Şimdi bakın nerelere geldik. Tüm bu tesislerin temelinde, spora bakan bir anlayış var. El ele çalışıyoruz. Spor tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, kurdelenin kesimi ile Turgutalp Antrenman Sahası hizmete açılarak gezildi. Tören, Kaymakam Aziz İnci, Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmet Su, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, penaltı atışlarıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim